Redactie - 16 maart 2021

Altair koopt Flow Simulator van GE Aviation

Altair koopt Flow Simulator van GE Aviation image

Altair heeft Flow Simulator van GE Aviation gekocht. Dat is geïntegreerde software voor stromingen, warmteoverdracht en verbranding, waarbij met verschillende nauwkeurigheden simulaties zijn uit te voeren om het ontwerp van machines en systemen te optimaliseren.

Tegelijkertijd hebben beide bedrijven een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend voor een lange termijn strategisch samenwerkingsrelatie en managementcontacten. Daarin staat dat Altair de Flow Simulator blijft doorontwikkelen en dat GE Aviation toegang krijgt tot Altair’s complete softwareportfolio voor het onderzoeken van nieuwe toepassingen en workflows.

Ontwerpen op systeemniveau
Ontwerpen op systeemniveau wordt kritischer omdat organisaties de verantwoordelijkheid hebben om steeds complexere toepassingen te simuleren. Daarom is er een grote behoefte aan software waarmee snel complete systemen te modelleren zijn en het gedrag te simuleren is. Onder andere voor roterende machines, elektrische mobility, windturbines, warmtewisselaars en vrijwel alles met betrekking tot thermisch management.

GE Aviation heeft Flow Simulator ontwikkeld voor het snel simuleren van alle stromingen in vliegtuigmotoren, tijdens de cyclus van opstijgen vanaf de startbaan, de vlucht en de landing. Vanaf het begin is deze software gebruikt voor het eenvoudiger modelleren van complexe thermische toepassingen, zoals ook voorkomen in de zorg, bij locomotieven en duurzame energieopwekking. Voordat Altair de simulatiesoftware overnam, distribueerden ze Flow Simulator al via de Altair Partner Alliance (APA).

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023