Witold Kepinski - 20 mei 2021

Cisco boekt stabiele cijfers in het derde kwartaal

Cisco boekt stabiele cijfers in het derde kwartaal image

Cisco heeft de resultaten van het derde kwartaal gerapporteerd voor de periode eindigend op 1 mei 2021. Cisco rapporteerde een omzet over het derde kwartaal van 12,8 miljard dollar en een nettowinst 2,9 miljard dollar.

De totale opbrengsten stegen met 7% tot 12,8 miljard dollar,  iets meer dat was verwacht. De productopbrengsten stegen met 6% en de service-inkomsten stegen met 8%. De omzet per geografisch segment was: Amerika 2% gestegen, EMEA 11% gestegen en APJC 19% gestegen. De productopbrengsten waren breed gedragen met een groei in beveiliging met 13%, infrastructuurplatforms met 6% en applicaties met 5%.

"Cisco had een geweldig kwartaal met een sterke vraag in het hele bedrijf", zegt Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "We hebben vertrouwen in onze strategie en in ons vermogen om de volgende fase van het herstel te leiden, aangezien onze klanten hun acceptatie van hybride werk, digitale transformatie, cloud en aanhoudende sterke acceptatie van ons op abonnementen gebaseerde aanbod versnellen."

"We hebben goed gepresteerd met sterke productorders en een solide groei in omzet, nettowinst en winst per aandeel", aldus Scott Herren, CFO van Cisco. "Onze investeringen in innovatie en versnelde verschuiving naar meer softwareaanbiedingen en abonnementen leidden tot dubbelcijferige groei in uitgestelde inkomsten, resterende prestatieverplichtingen en hogere niveaus van terugkerende inkomsten."

Lees meer details op de Cisco website.

Door: Witold Kepinski

SLTN Vierkant Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
ALSO CTV BW 06-06-2023 t/m 15-06-2023