Witold Kepinski - 29 mei 2021

VMware ziet stijging in abonnementen en SaaS inkomsten

VMware ziet stijging in abonnementen en SaaS inkomsten image

VMware heeft de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van boekjaar 2022 bekendgemaakt. De omzet in het eerste kwartaal was 2,99 miljard dollar, een stijging van 9% ten opzichte van het eerste kwartaal van boekjaar 2021. De nettowinst (GAAP) bedroeg 425 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van boekjaar 2021 was dit 386 miljoen dollar.

De combinatie van abonnements- en SaaS- en licentie-inkomsten bedroeg 1,39 miljard dollar, een stijging van 12% ten opzichte van het eerste kwartaal van boekjaar 2021. De opbrengsten uit abonnementen en SaaS in het eerste kwartaal bedroegen 741 miljoen dollar, een stijging van 29% jaar-op-jaar.

“We zijn tevreden met onze financiële prestaties in het eerste kwartaal, aangezien we oplossingen hebben geleverd op strategische gebieden zoals multi-cloud, modernisering van applicaties en digitale werkplekken. Hierbij richten we ons op een breder aanbod door het aanbieden van zowel abonnementen als SaaS-oplossingen”, aldus Zane Rowe, CFO en Interim CEO bij VMware. “We zijn daarnaast verheugd Raghu Raghuram te verwelkomen als nieuwe CEO van VMware. Deze mijlpaal maakt, samen met de Dell spin-off, de weg vrij voor het volgende innovatieve hoofdstuk van VMware."

Door: Witold Kepinski

SLTN Vierkant DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend