Wouter Hoeffnagel - 24 juni 2021

Oracle voorziet wereldwijde activiteiten vanaf 2025 van hernieuwbare energie

Oracle voorziet wereldwijde activiteiten vanaf 2025 van hernieuwbare energie image

Oracle wil de wereldwijde activiteiten van het bedrijf, zowel de faciliteiten als de cloud, vanaf 2025 voorzien van 100% hernieuwbare energie. Het bedrijf vergroot hiermee zijn focus op duurzaamheid.

"Vertrouwen op hernieuwbare energie is een belangrijke stap op weg naar een duurzamere toekomst", zegt Oracle CEO Safra Catz. "Oracle zal altijd zijn grootste impact op het milieu hebben door klanten technologie te bieden waarmee ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, maar dit nieuwe doel weerspiegelt de gedeelde waarden van onze klanten, partners en investeerders."

Oracle zet al langer in op duurzaamheid. Bestaande duurzaamheidsprioriteiten, van het bedrijf zijn onder meer:

  • Clean cloud: Oracle handhaaft zijn doel om vanaf 2025 100% gebruik van hernieuwbare energie te bereiken in alle Oracle Cloud-regio's van de volgende generatie.
  • Hardwarerecycling: Oracle zet zijn inspanningen voort om e-waste te verminderen en zamelde in FY20 meer dan 1,1 miljoen kilogram aan afgedankte hardware activa in, waarvan 99,6% hergebruikt of gerecycled werd.
  • Afval verminderen: Oracle heeft de hoeveelheid afval die naar de stortplaats wordt gestuurd vanuit gebouwen die eigendom zijn van Oracle, sinds 2015 met 25% verminderd op vierkante meter basis.
  • Verantwoorde inkoop: tegen 2025 verwacht Oracle dat 100% van zijn belangrijkste leveranciers een milieuprogramma hebben.

De Europese cloudregio's van Oracle werken al met 100% hernieuwbare energie. Daarnaast heeft Oracle 51 kantoren over de hele wereld die 100% hernieuwbare energie gebruiken. Meer details over de focus van Oracle op duurzaamheid zijn te vinden in Oracle's Corporate Citizenship Report.