Redactie - 22 juli 2021

Dutch BI & Data Science Award 2021: hoe databedreven is jouw organisatie?

Dutch BI & Data Science Award 2021: hoe databedreven is jouw organisatie? image

Op 9 december 2021 wordt voor de 11e keer de Dutch BI & Data Science Award uitgereikt. Intelligente, datagedreven organisaties met meer dan 50 medewerkers kunnen zich nu online opgeven. Kandidaten die nog twijfelen of zij zich wel kwalificeren, kunnen dit toetsen door het invullen van de speciaal hiervoor ontwikkelde IQ-test voor organisaties.

De Dutch BI & Data Science Award is bedoeld voor organisaties waar niet langer managers de dienst uitmaken, maar waar de data leidend is en de grondslag vormt voor het dagelijkse besluitvormingsproces. Organisaties die sneller, frequenter en beter onderbouwd beslissingen nemen, presteren namelijk aanzienlijk beter, zo weet Passionned Group, een van de initiatiefnemers, uit ervaring.

Slimme organisaties die willen meedingen voor de prestigieuze prijs moeten minimaal beschikken over een heldere allround visie, analytische vaardigheden en gecommitteerde, wendbare medewerkers. Maar daarmee is de kous nog niet af.

Intelligente organisaties zijn lerende organisaties

De vorige prijswinnaars, zoals bijvoorbeeld Ahold, Coolblue en Fietsenwinkel.nl, bleken stuk voor stuk lerende organisaties te zijn waar data, BI en AI tot in de haarvaten van de organisatie is doorgedrongen. Veel organisaties verzamelen bergen data zonder daar ooit waarde uit te halen. Of ze benoemen voor de bühne een of meerdere functionarissen met het woord “data” op hun visitekaartje. Een ruim mandaat ontbreekt echter. Vervolgens claimen ze dat zij “datagedreven” zijn. Deze organisaties zullen snel afvallen.

Data als fundament voor al je zakelijke beslissingen

Organisaties die daarentegen data en algoritmes dagelijks gebruiken als brandstof voor continue verbeteracties en als hefboom voor innovatie, zijn potentiële finale-kandidaten. Baseren jullie het merendeel van jullie beslissingen al op data (idealiter 75%)? Heeft jouw organisatie een gezonde houding ten aanzien van BI, AI en data? Heeft zij de afgelopen jaren aantoonbaar geïnvesteerd in een datagedreven, veranderingsgezinde cultuur? Staat het thema datageletterdheid op de agenda? Is jouw organisatie niet alleen datagedreven, maar ook databedreven? Geef je dan nu op. Tijdens de pitch voor de jury krijg je alle ruimte om jouw succesverhaal of voorbeeldproject uitgebreid toe te lichten.

Klik hier voor meer informatie en geef je op, want de inschrijvingstermijn sluit al op 31 augustus.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024