Witold Kepinski - 16 augustus 2021

St. Antonius Ziekenhuis kiest voor softwaresysteem van AFAS

St. Antonius Ziekenhuis kiest voor softwaresysteem van AFAS image

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft onlangs een nieuw softwaresysteem in gebruik genomen van AFAS. Het systeem speelt een belangrijke rol bij allerlei ondersteunende processen in het ziekenhuis: van bestellen tot betalen en van boekhouden tot logistiek. “Dit betekent meer gemak en overzicht voor onze medewerkers. Dit draagt weer bij aan de continue verbetering van de zorg voor onze patiënten”, aldus Dirk de Kruif, als bestuurder betrokken bij de introductie.

Enterprise Resource Planning (ERP) heet het systeem voluit en het ondersteunt in de breedste zin de logistiek en bedrijfsvoering. Dankzij ERP zijn de taken die in het St. Antonius nodig zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering gemakkelijker en efficiënter uit te voeren. Daarmee draagt het optimaal bij aan de ondersteunende dienstverlening aan afdelingen in het ziekenhuis én daarmee uiteindelijk ook aan de zorg voor patiënten. Het gaat daarbij volgens de Kruif om zowel beschikbaarheid, kwaliteit en kosten.

Met het nieuwe systeem heeft het St. Antonius beter inzicht in de voorraad medische artikelen en de houdbaarheid hiervan. Artikelen worden wanneer nodig automatisch bijbesteld.

Lees meer details op de website van AFAS.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19