Witold Kepinski - 17 augustus 2021

Rijksoverheid gunt megacontract aan Computacenter

Rijksoverheid gunt megacontract aan Computacenter image

Computacenter, leverancier van IT-infrastructuurdiensten, gaat de Nederlandse overheid voorzien van Apple hardware, accessoires en diensten. Deze raamovereenkomst, genaamd: IWR2021|Werkplekhardware|iOS, iPadOS & MacOS devices (inclusief optionele accessoires en diensten), heeft een waarde van 95 miljoen euro voor de volledige looptijd van vier jaar. Initieel wordt de overeenkomst aangegaan voor twee jaar, met daarbij de mogelijkheid om twee keer één jaar te verlengen.

De Nederlandse overheid heeft gekozen voor een single sourcing strategie, dit houdt in dat de overeenkomst alleen met Computacenter wordt aangegaan.

Het grote deelnemersveld binnen de Nederlandse overheid bestaan ten eerste uit de departementen en de onderliggende organisaties van het ministerie van Algemene Zaken; Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (inclusief SSC-ICT); Buitenlandse Zaken; Defensie; Economische Zaken (inclusief DICTU); Financiën (inclusief Belastingdienst); Justitie en Veiligheid; Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit; Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Volksgezondheid, Welzijn en Sport (inclusief SSC Campus).

Verder bestaan de deelnemers uit de Hoge Colleges van Staat, de Rechtspraak en Adviescolleges en andere organisaties die nauw verbonden zijn aan de Staat der Nederlanden, waaronder de Eerste- en Tweede Kamer de Staten-Generaal, Raad van State, Algemene Rekenkamer en de Nationale Ombudsman.

“Computacenter is ruim veertig jaar internationaal actief in het topsegment van de internationale ICT-markt als regiepartner en leverancier van producten en diensten. Dit doen wij voor grote klanten binnen de private sector op nationaal en internationaal niveau en voor de grotere publieke instellingen in de landen waar wij zijn vertegenwoordigd”, aldus Nils Veerman (foto), Sales Director van Computacenter Nederland.

Computacenter vertegenwoordigt een breed portfolio aan producten en diensten op het gebied van werkplek, datacenter, netwerk en security met partnerships op het allerhoogste niveau.

Nils vervolgt: “Wij zijn dan ook zeer blij met deze mooie opdracht van de Nederlandse overheid aan Computacenter waarin wij de gebruikers van de diverse ministeries en hoge colleges van staat kunnen voorzien van Apple producten in combinatie met onze dienstverlening.”

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29