Witold Kepinski - 14 oktober 2021

HR software specialist Personio haalt kapitaal op

HR software specialist Personio haalt kapitaal op image

Personio, een Europese HR-softwarebedrijf voor het mkb, lanceert People Workflow Automation: een nieuwe softwarecategorie. Hiermee kan het mkb handmatige en gefragmenteerde HR-processen omzetten in geautomatiseerde workflows die zich uitstrekken over de hele organisatie en alle applicaties. Daardoor wordt de operationele snelheid verhoogd en worden vervelende vertragingen en gemiste kansen vermeden. Mede dankzij zijn visie op deze nieuwe softwarecategorie heeft Personio een Series E-financiering van 270 miljoen dollar  ontvangen, waarmee de totale waardering van het bedrijf op 6,3 miljard dollar komt.

Deze Series E-financiering volgt op de financieringsronde van januari 2021 en brengt het totale opgehaalde kapitaal op ruim 500 miljoen dollar. Met deze investering is Personio in staat om zijn product verder te ontwikkelen en de leiding te nemen in de nieuwe softwarecategorie People Workflow Automation. Verder kan Personio hiermee verder invulling geven aan zijn langetermijnstrategie, waarin de behoeften van klanten centraal staan.

De nieuwe financieringsronde werd geleid door Greenoaks Capital Partners, met deelname van Altimeter en Alkeon Capital. Deze drie fondsen delen een strategie om bedrijven die leiders zijn in hun categorie voor de lange termijn te ondersteunen, zowel tijdens hun private als publieke fase. Hun portfolio's omvatten veel toonaangevende softwarebedrijven zoals UiPath, Hubspot, Stripe en Snowflake. De bestaande investeerders in Personio - Index Ventures, Accel, Meritech, Lightspeed, Northzone en Global Founders Capital - hebben ook allemaal opnieuw geïnvesteerd, wat Personio's sterke visie en robuuste groeipad onderstreept.

Hanno Renner, co-founder en CEO van Personio, zegt: “Deze investering onderstreept de aanhoudende snelle groei van ons bedrijf en het immense marktpotentieel, maar ook dat de investeerders geloven in onze visie voor de toekomst van HR-technologie. Hoewel ik deze financieringsronde als een belangrijke mijlpaal beschouw, staan we pas aan het begin. Nu willen wij HR-teams helpen om verder te gaan dan HR alleen. De lancering van de softwarecategorie People Workflow Automation is daarbij een grote stap om het meest waardevolle bezit van ieder bedrijf, de mensen, optimaal te ondersteunen. Met deze technologie kunnen Europese mkb-ondernemingen sneller groeien.”

Neil Mehta, oprichter en Managing Partner van Greenoaks, zegt: “Hoewel kleine bedrijven het fundament van de Europese economie vormen, zijn ze te lang over het hoofd gezien door legacy-spelers in HR-software. Personio brengt enterprise-functionaliteit naar het mkb en zorgt voor een duidelijke verbetering van de productiviteit, waardoor HR-workflows worden vereenvoudigd gedurende de hele loopbaan van een werknemer bij een bedrijf.

"We hebben het geluk dat we partneren met veel toonaangevende private technologiebedrijven over de hele wereld en ik ben ervan overtuigd dat het Personio-team pas net aan hun missie is begonnen. De lancering van de nieuwe categorie People Workflow Automation zal bedrijven in heel Europa nog meer waarde bieden. Wij zijn trots dat we Personio mogen vergezellen tijdens deze spannende fase van hun ontwikkeling en kijken er naar uit om nog vele jaren partners te zijn.”

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29