Redactie - 18 oktober 2021

Enovation stapt in digitale spreekkamers door toevoeging van Zaurus

Enovation stapt in digitale spreekkamers door toevoeging van Zaurus image

Enovation versterkt haar marktpositie met de overname van digitale spreekkamerspecialist Zaurus. Deze strategische toevoeging verbetert het productaanbod van Enovation en versterkt haar positionering als toonaangevende internationale SaaS-leverancier in Europa. Het bedrijf, dat sinds 2018 ondersteund wordt door software-investeerder Main Capital Partners, doet met Zaurus haar zesde overname.

Na de oprichting in 2018 heeft Zaurus zich gepositioneerd als innovatieve aanbieder van digitale spreekkamers binnen de Nederlandse markt. Het bedrijf biedt een totale SaaS-oplossing als alternatief voor traditionele fysieke spreekkamers. Dit zorgt ervoor dat zorgprofessionals gemakkelijk en veilig zorg op afstand kunnen leveren. Zaurus speelt hiermee een belangrijke rol in de vermindering van het aantal fysieke consulten in de zorg. Hiermee biedt Enovation een oplossing om beter om te gaan met de krapte op de arbeidsmarkt en stijgende kosten in de gezondheidssector,

Jeroen van Rijswijk, CEO van Enovation: “De oplossing van Zaurus is een perfecte toevoeging aan ons communicatie- en integratieplatform. Zaurus is een belangrijke speler op het gebied van digitale spreekkamers. Dankzij deze stap zijn we in staat om onze klanten een complete oplossing te leveren op het gebied van veilige digitale zorg op afstand. Ook de mogelijkheden tot het integreren van Zaurus binnen huidige Enovation-producten zullen ervoor zorgen dat we de 24.000 organisaties die onze producten gebruiken nog betere oplossingen kunnen bieden.”

Niels Greidanus, CEO van Zaurus: “Deze combinatie zal onze positie op de markt voor digitale spreekkamersoftware versterken en ons in staat stellen ons gezamenlijke klantenbestand nog beter te bedienen. Deel uitmaken van het Enovation-platform zorgt ervoor dat Zaurus haar e-health oplossingen versneld aan een grotere groep zorgverleners in binnen- en buitenland kan aanbieden.”

Enovation heeft na overname van Zaurus meer dan 275 medewerkers in 12 kantoren en is actief in meer dan 19 landen. De Enovation Group heeft een sterke R&D-capaciteit gericht op het verbeteren van het huidige productaanbod om innovatieve oplossingen te creëren voor de zorgmarkt en de (semi-)publieke sector. Enovation streeft ernaar de toegevoegde waarde voor haar klanten continu te verhogen. Zowel in haar organische groeistrategie als in haar buy-and-build aanpak, zoekt het bedrijf naar manieren om haar productaanbod en haar marktpositie strategisch te versterken, met als doel zich verder te positioneren als toonaangevende Europese SaaS-leverancier.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023