Witold Kepinski - 29 oktober 2021

Apple noteert veel meer omzet en winst

Apple noteert veel meer omzet en winst image

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale vierde kwartaal van 2021, eindigend op 25 september 2021. Het bedrijf boekte in september een omzetrecord van 83,4 miljard dollar, een stijging van 29 procent op jaarbasis, en een kwartaalwinst van 20,55 miljard dollar. De jaaromzet steeg naar een dikke 365,8 miljard dollar en de nettowinst naar 94,68 miljard dollar. De omzet en winst had hoger kunnen zijn als er geen toeleveringsproblemen waren geweest.

Volgens Apple heeft het chiptekort in de supply chain in het vierde kwartaal ongeveer zes miljard dollar gekost. Dat neemt niet weg dat Apple blij is met zijn resultaten. "Dit jaar hebben we onze krachtigste producten ooit gelanceerd, van M1-aangedreven Macs tot een iPhone 13-reeks die een nieuwe standaard voor prestaties zet en onze klanten in staat stelt om op nieuwe manieren te creëren en verbinding te maken", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "We voegen onze waarden toe aan alles wat we maken - we komen dichter bij ons doel voor 2030 om koolstofneutraal te zijn in onze toeleveringsketen en gedurende de hele levenscyclus van onze producten, en onze missie om een meer rechtvaardige toekomst op te bouwen steeds verder."

"Onze recordresultaten voor het kwartaal van september sloten een opmerkelijk fiscaal jaar af met een sterke groei met dubbele cijfers, waarin we nieuwe omzetrecords vestigden in al onze geografische segmenten en productcategorieën, ondanks de aanhoudende onzekerheid in de macro-omgeving", aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “De combinatie van onze recordverkoopprestaties, ongeëvenaarde klantenloyaliteit en de kracht van ons ecosysteem dreef onze actieve installed base van apparaten naar een nieuw recordhoogte. Tijdens het kwartaal van september hebben we meer dan $ 24 miljard teruggegeven aan onze aandeelhouders, terwijl we vooruitgang blijven boeken in de richting van ons doel om in de loop van de tijd een netto kasneutrale positie te bereiken.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024