Witold Kepinski - 05 november 2021

Cloud datawarehouse specialist Yellowbrick Data haalt kapitaal op

Cloud datawarehouse specialist Yellowbrick Data haalt kapitaal op image

Yellowbrick Data, speler op het gebied van moderne datawarehousing, heeft aangekondigd dat het een Series C1-financiering van 75 miljoen dollar heeft gesloten en tegelijkertijd de groei in de verkoop van zijn clouddatawarehouse heeft versneld. Yellowbrick blijft grote bedrijven in financiële dienstverlening, hedgefondsen en verzekeringen als klanten toevoegen, wat bijdraagt aan een gediversifieerd klantenbestand van bedrijven in vele sectoren, waaronder telecom, gezondheidszorg, detailhandel en productie. Het bedrijf ligt op schema om zijn eindigende ARR-activiteiten met de boekingen van dit jaar meer dan te verdubbelen, terwijl het netto retentiepercentage van de klant 150% nadert, een sterke aanwijzing dat zodra klanten Yellowbrick gaan gebruiken, ze de neiging hebben om snel meer in te zetten.

De Series C1-financiering voegde drie nieuwe investeerders toe, waaronder institutionele belegger Citadel, die ook een recente nieuwe klant van Yellowbrick is. “Wij geloven dat de datawarehousetechnologie van Yellowbrick een voorsprong heeft op alles op de markt nadat we uit de eerste hand hebben gezien wat het kan doen voor onze analyses. We zijn verheugd om te investeren in wat de nieuwe standaard wordt in datawarehousing en analyse”, zegt Josh Woods, hoofd opties, ETF, CES en onderzoekstechnologie voor Citadel Securities. Bestaande investeerders, waaronder Third Point Ventures, Menlo Ventures, Next47, DFJ Growth, Threshold Ventures, GV en IVP namen ook deel.

"Klanten vertellen ons keer op keer dat ze de onbeperkte kosten van op consumptie gebaseerde facturering niet langer kunnen tolereren, met name leveranciers die geavanceerde aankoop van 'tegoeden' zoals Snowflake afdwingen," zei Yellowbrick CEO Neil Carson. "Klanten geven veel de voorkeur aan onze moderne, op Kubernetes gebaseerde, echt cloud-native architectuur die een keuze uit prijsmodellen mogelijk maakt."

DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend