Wouter Hoeffnagel - 25 november 2021

KPN: Thuiswerkverkeer met derde gestegen

KPN: Thuiswerkverkeer met derde gestegen image

KPN meldt dat het thuiswerkverkeer op zijn netwerk na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen door de regering met bijna een derde zijn gestegen. In de eerste week de aankondiging steeg het thuiswerkverkeer met gemiddeld 25 tot 30% in vergelijking met de eerste week van november.

Dat blijkt uit de jongste Stand van het Netwerk, waarin KPN de drukte op zijn netwerk monitort. De provider stelt dat er minder thuisgewerkt wordt dan begin dit jaar, toen eveneens een thuiswerkadvies van kracht was. “In het eerste weekend na de strengere maatregelen, zagen we al een toename van de streamingverkeer in het weekend”, vertelt Paul Slot, manager infrastructuur van KPN. “Sinds maandag is de toename van het thuiswerkverkeer duidelijk waarneembaar. Sterker nog we zien het in de loop van de week ook toenemen. De verwachting is dan ook dat het dataverkeer door thuiswerken ook in de tweede week verder zal stijgen.”

Het lijkt er volgens KPN op dat het thuiswerkadvies minder strikt wordt opgevolgd dan begin dit jaar. Zo liggen de huidige verkeersniveaus op ongeveer tweede van de volumes in vergelijking met de eerste week van maart 2021. “Het dataverkeer vertoonde toen sterkere pieken en ook de zaagtand – gevormd door de online meetings op het hele en halve uur – was sterker waar te nemen.”

Petra Claessen, CEO BTG/TGG: "We werken meer thuis. Hoewel het goed is om te zien dat het thuiswerkverkeer op het netwerk van BTG-partner KPN stijgt, is het opvallend dat de stijging minder groot is dan aan het begin van het jaar."

DIL Dutch IT Leaders Linkedin Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023