Witold Kepinski - 30 november 2021

Defensie tekent vijfjarige raamovereenkomst met Sectra

Defensie tekent vijfjarige raamovereenkomst met Sectra image

Het ministerie van Defensie heeft een nieuwe vijfjarige raamovereenkomst met Sectra ondertekend. Deze vijfjarige raamovereenkomst betreft de levering van Tiger-producten en Tiger gerelateerde artikelen en diensten, die worden gebruikt om gesproken communicatie en datacommunicatie te beveiligen tegen afluisteren. Deze oplossing geeft de gebruikers de mogelijkheid te communiceren op het rubriceringsniveau Stg. Geheim.

Het Nederlandse Ministerie van Defensie gebruikt al sinds 2004 de Sectra oplossing voor het beveiligen van haar mobiele communicatie met de cryptotelefoon Tiger/S. Deze nieuwe raamovereenkomst omvat diensten en ondersteuning van Sectra maar ook de laatste versie van de Sectra Tiger/S, 7401 LTE. Deze oplossing maakt het gebruikers binnen het Ministerie van Defensie mogelijk geclassificeerde informatie op een veilige manier over te dragen vanaf elke locatie en op elk moment. De Sectra Tiger/S 7401 LTE is geschikt voor alle vaste en mobiele 4G netwerken binnen Europa. Het is een eenvoudig te gebruiken veilige communicatie oplossing goedgekeurd door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) en de EU als mobiele crypto-oplossing tegen quantumaanvallen en voor het gebruik binnen de Nederlandse overheid tot en met het rubriceringsniveau Stg. Geheim. 

“We werken al vele jaren nauw samen met het Nederlandse Ministerie van Defensie en zijn daarom trots op deze bevestiging van het vertrouwen met het afsluiten van deze raamovereenkomst. Eerder dit jaar hebben wij reeds het contract, bekend als VECOM (Veilige Communicatie), met de Nederlandse Rijksoverheid verlengd. Dit maakt ons extra trots omdat wij nu in Nederland zowel de civiele als de militaire eindgebruikers ondersteunen op het gebied van geclassificeerde overdracht van informatie”, zegt Jeroen de Muijnck, Managing Director van Sectra Communications BV.

De opdracht is getekend in het derde kwartaal van Sectra’s 2021/2022 fiscale jaar

 

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023