Witold Kepinski - 13 december 2021

Datto Continuity voor Microsoft Azure is beschikbaar

Datto Continuity voor Microsoft Azure is beschikbaar image

Datto, wereldwijd leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), lanceert Datto Continuity for Microsoft Azure in Nederland. Dit is een uitgebreide Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR)-oplossing voor MSP’s, die hen én de data van hun klanten in de publieke cloud beschermt tegen cybercriminaliteit.

De juiste beveiliging en continuïteit
Datto Continuity for Microsoft Azure maakt gebruik van Datto Cloud om MSP’s te voorzien van extra bescherming én herstelmogelijkheden van data in de publieke cloud door middel van multi-cloud replicatie. “MSP's kunnen heel gemakkelijk gebruik maken van Datto Continuity for Microsoft Azure. Ze hoeven hiervoor namelijk geen verschillende technologieën samen te voegen en ze zijn niet afhankelijk van de back-up diensten van Microsoft. Daarnaast maakt Datto Continuity for Microsoft Azure frequente back-ups en vermindert het de risico’s op gegevensverlies of langdurige systeemuitval wanneer er sprake is van ransomware of uitval van de publieke cloud”, aldus Hans ten Hove (foto), director Datto Northen Europe.

Microsoft Azure biedt betrouwbare clouddiensten voor het bouwen, implementeren en beheren van applicaties. Hoewel Microsoft verantwoordelijk is voor de beveiliging van de fysieke hosts, het netwerk en de datacenters, blijkt uit hun Shared Responsibility Model dat de klant verantwoordelijk is voor de beveiliging én bescherming van alle applicaties, gegevens en endpoints binnen Azure. MSP's zijn er dus verantwoordelijk voor dat zij betrouwbare bedrijfscontinuïteitsoplossingen hebben om de workloads van hun eigen klanten te beschermen op lokale servers en de publieke cloud.

"De aanhoudende ‘cyberoorlog’ tegen ransomware laat de ernst van de beveiligingskloof van MSP's die gebruik maken van de public cloud duidelijk zien", zegt Radhesh Menon, Chief Product Officer bij Datto. "De belangrijkste ontwerpdoelen van Datto Continuity for Microsoft Azure zijn de uitgebreide bescherming, een snel herstel en een extra beschermingslaag via multi-cloud replicatie naar Datto's private cloud. Daarnaast is Datto ook in staat om voorspelbaarheid op marge te leveren om MSP's het vertrouwen te geven dat hun tijd en investeringen in hybride cloudbescherming veilig én winstgevend zijn."

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Datto Continuity voor Microsoft Azure zijn:

  • Efficiënte uitrol: Snelle en gemakkelijke ingebruikname, met een ‘drie klikken’ installatie die je eerste back-up levert binnen een kwartier.
  • Hybride databescherming: Gegevensbescherming voor zowel on-premise als Azure Virtual Machine (VM) workloads vanuit één portaal.
  • Multi-cloud replicatie: Elimineert de risico’s van gebruik van één cloud, met replicatie naar de veilige en betrouwbare Datto Cloud. Zorgt voor betere Recovery Time Objectices (RTO’s) en voert periodieke back-ups uit die voor een Recovery Point Objective (RPO) van één uur zorgen.
  • End-to-end bescherming: Zorgt voor consistent beheer en bescherming – van endpoint, tot de server, tot de cloud – door gebruik te maken van Datto Continuity for Microsoft Azure in combinatie met de Datto Unified Continuity productsuite.
  • Cloud Deletion Defense: Maakt gemakkelijk herstel mogelijk van de gehele dataset van back-ups die verwijderd is tijdens een agent deletion of bij het verwijderen van alle cloud back-ups.
  • Virtualisatie naar de Datto Cloud: Staat MSP’s toe binnen enkele seconden workloads te herstellen als Azure downtime heeft.
  • Automatische verificatie van back-ups: Valideert dat de back-ups draaien zoals verwacht, met gepatenteerde screenshot verificatie.

Voor meer informatie over Datto Continuity voor Microsoft Azure bent u van harte welkom om deel te nemen aan de webinar van Datto op 14 december 2021. Ook is er meer informatie te vinden via https://www.datto.com/nl/products/azure-backup/ 

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders
Netgear banner liggend start week 14