Redactie - 22 december 2021

P2 Consulting bundelt krachten met Valcon

P2 Consulting bundelt krachten met Valcon image

Na de recente lancering van het merk Valcon voor de pan-Europese fusie tussen First, Viqtor Davis en Valcon, heeft het bedrijf vandaag aangekondigd dat P2 Consulting zich bij de groep zal voegen. Deze aankondiging bevestigt de ambitie van Valcon om een eersteklas Noordwest-Europees operationeel adviesbureau te worden, gefuseerd met diepgaande technologie en datamogelijkheden.

P2 Consulting, een in het VK gerichte adviesorganisatie, gericht op digitale en zakelijke transformatie, werkt sinds 2016 samen met het private equity-bedrijf Lonsdale Capital Partners (LCP), met als doel het bedrijf te laten groeien door organische expansie en acquisitie. Nu LCP zijn investeringsresultaten realiseerde, was P2 op zoek naar een partner om te helpen bij de volgende fase van zijn groeiambitie. Met 200 mensen is P2 gespecialiseerd in strategie-uitvoering en alle programma- en projectmanagementelementen die essentieel zijn voor het leveren van goed gecontroleerde, flexibele verandering. P2 staat bekend om zijn kracht in financiële dienstverlening, nutsbedrijven, detailhandel en overheid.

Met de combinatie van P2 en het huidige Valcon UK – met 100 mensen die zich richten op data- en technologie-uitdagingen – versterkt het bedrijf zijn Britse praktijk om klanten te helpen met bedrijfsadvies, technologie en data-oplossingen.

Valcon Managing Partner, Geert van den Goor, merkte op: “Ik ben erg enthousiast dat P2 zich bij ons voegt. We kennen P2 al een tijdje en zijn onder de indruk van zijn staat van dienst en mensen. De combinatie van P2 en onze Valcon UK-praktijk geeft ons de mogelijkheid om al onze klanten effectiever te helpen en geeft ons een veel bredere schaal. Bovendien kunnen we de ervaring van P2 op het gebied van advies over financiële criminaliteit ook gebruiken voor ons bredere Nederlandse en Scandinavische klantenbestand.”

P2's CEO, Phil Rolfe, merkte op: "We zijn verheugd deel uit te maken van Valcon. We wisten dat onze partners LCP op een gegeven moment hun investeringsdoelen zouden bereiken en dat P2 de volgende stappen zou zetten op weg om een uitdager voor de grote vier te worden. In Valcon hebben we een partner gevonden die cultureel sterk lijkt op P2 - we delen dezelfde waarden - en we helpen beide klanten door transformatieondersteuning en expertise te bieden op het gebied van PMO, testen, data en engineering. We weten dat er onder ons klantenbestand vraag is naar de technologie, data en clouddiensten die Valcon biedt en we zijn ervan overtuigd dat de Europese klanten van Valcon zullen profiteren van de diepgaande transformatie-ervaring van P2.”

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10