Witold Kepinski - 03 januari 2022

CES beurs Las Vegas wordt dag ingekort door corona

CES beurs Las Vegas wordt dag ingekort door corona image

De Consumer Technology Association (CTA) heeft aangekondigd dat de CES 2022 tech beurs een dag eerder wordt afgesloten. Het evenement zal plaatsvinden in Las Vegas tussen 5 en 7 januari 2022. De stap is genomen als een extra veiligheidsmaatregel ter aanpassing aan de huidige Amerikaanse gezondheidsprotocollen die voor CES zijn ingevoerd. 
 
Er is bevestigd dat meer dan 2200 exposanten exposeren op CES 2022. In de afgelopen twee weken hebben 143 extra bedrijven zich aangemeld om persoonlijk te exposeren. Maar er zijn ook vele afmeldingen van grote bedrijven zoals AMD, MSI, OnePlus en Proctor & Gamble. Grote techgiganten als Google, Microsoft, Intel, Meta, Amazon en Twitter zeiden eerder al dat ze niet zouden afzakken naar Las Vegas.

Het ministerie van EZK heeft het inhoudelijke CES programma geschrapt en gaan er geen bewindslieden mee. Constantijn van Oranje-Nassau, gezant bij Techleap.nl, meldt op LinkedIn tevens niet aanwezig te zijn op de CES beurs in Las Vegas. Toch zullen op CES een aantal Nederlandse bedrijven op de Dutch Pavillion NL staan. 

De bouw van de beursvloer van exposanten is in volle gang en binnenkort zullen de aanwezigen de nieuwste technische innovaties kunnen zien en ervaren zo meldt de organisatie: "Als 's werelds meest invloedrijke technologie-evenement, is CES standvastig in zijn belofte om de ontmoetingsplaats te zijn om producten te presenteren en ideeën te bespreken die ons leven uiteindelijk beter zullen maken", aldus Gary Shapiro, president en CEO van CTA. "We verkorten de show tot drie dagen en hebben uitgebreide gezondheidsmaatregelen getroffen voor de veiligheid van alle aanwezigen en deelnemers."
 
Degenen die niet naar Las Vegas kunnen reizen voor CES 2022 hebben de flexibiliteit om digitaal mee te doen en krijgen de kans om de magie van Las Vegas te ervaren. Digitale registratie geeft toegang tot meer dan 40 livestreamed conferentiesessies, keynotes, geselecteerde Media Days-persconferenties en de mogelijkheid om in contact te komen met exposanten op CES. Aanvullende registratie-informatie is te vinden op CES-registratie.

SLTN Vierkant Progress Communications BW start week 17 tm 19
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023