Redactie - 04 januari 2022

CES: consumenten kopen veel meer verschillende tech toepassingen

CES: consumenten kopen veel meer verschillende tech toepassingen image

Volgens een nieuwe voorspelling van de Consumer Technology Association (CTA) zal de Amerikaanse consumententechnologie-industrie naar verwachting voor het eerst meer dan 505 miljard dollar aan inkomsten uit detailhandelsverkopen genereren. Ook wereldwijd zullen consumenten meer tech devices, software en services gaan afnemen. Dit meldt de CTA op de CES beurs in Las Vegas.

De projectie vertegenwoordigt een omzetstijging van 2,8% ten opzichte van de indrukwekkende groei van 9,6% in 2021 ten opzichte van 2020. Een sterke vraag naar smartphones, autotechnologie, gezondheidsapparatuur en streamingdiensten zal een groot deel van de verwachte omzet helpen stimuleren. CTA's tweejaarlijkse eenjarige industrieprognose voor Amerikaanse consumententechnologie weerspiegelt de leveringen van Amerikaanse fabrikanten voor meer dan 100 technische consumentenproducten en gerelateerde software en diensten. Het rapport identificeert belangrijke trends die de toekomst van consumententechnologie vormgeven. Het is ontworpen en geformuleerd door CTA, de meest uitgebreide bron van verkoopgegevens, prognoses, consumentenonderzoek en trends voor de consumententechnologie-industrie.

De industrie voor consumententechnologie heeft een indrukwekkende veerkracht getoond in het licht van uitdagingen in de toeleveringsketen die bijna elke sector van de economie treffen", zegt Gary Shapiro, president en CEO van CTA. “De pandemie gaf mensen meer tijd om nieuwe technologie te verkennen die hun leven gezonder, veiliger en gemakkelijker maakte. We verwachten nog een jaar van groei voor onze sector op basis van de enorme vraag die we zien van consumenten naar technische producten en diensten.”

Smartphones in trek met 5G en opvouwbare devices

Verwacht wordt dat het aantal smartphoneverzendingen in 2022 154,1 miljoen eenheden ( 74,7 miljard dollar aan verzendinkomsten) zal bereiken, een groei van 3% vanaf 2021 (149,6 miljoen). De opwaartse trend wordt gedreven door de toenemende beschikbaarheid van 5G, aangezien 5G-handsets het komende jaar 73% van de smartphoneverzendingen (inkomsten van 61,37 miljard dollar) zullen uitmaken. De introductie van opvouwbare telefoons is een nieuwe optie voor consumenten die de vraag zal stimuleren.

Automotive Tech in opmars:

De verkoop van autotechnologie zal naar verwachting in 2022 weer aantrekken, aangezien we vroege tekenen van herstel in de chipvoorraden beginnen te zien. In de fabriek geïnstalleerde autotechnologie zal dit jaar naar verwachting 16 miljard dollar aan inkomsten uit verzendingen bereiken, een indrukwekkende stijging van 7% ten opzichte van 2021 (14,9 miljard dollar). De vraag naar autotechnologie neemt toe naarmate autofabrikanten meer produceren en geavanceerde rijhulpsystemen blijven ontwikkelen die voertuigen efficiënter en veiliger maken.

Streaming en cloudgebaseerde services vergroten entertainmentmogelijkheden:

Amerikaanse huishoudens blijven meer inhoud kopen via online bezorgplatforms. De totale uitgaven aan streamingdiensten en software zullen naar verwachting in 2022 rond 130 miljard dollar bedragen, een stijging van 6% ten opzichte van 2021.

Video: een steeds groter wordend universum van videostreamingdiensten, elk met hun eigen exclusieve tv-programma's en films, trekt een groeiend publiek. Verwacht wordt dat de uitgaven aan videostreamingdiensten in 2022 rond 47 miljard dollar zullen bedragen, een stijging van 7% ten opzichte van 2021.

Audio: voor streamingdiensten die muziek, audioboeken en podcasts aanbieden, zullen consumenten in 2022 rond 12,9 miljard dollar uitgeven, een stijging van 15% ten opzichte van vorig jaar.

Gaming: De consumentenbestedingen aan gamingsoftware, inclusief downloads, gamestreamingdiensten en in-game-aankopen, zullen dit jaar met 5% stijgen tot 53,6 miljard dollar.

Gaming systemen en diensten in trek

Nu consumenten meer tijd thuis doorbrengen en de afgelopen jaren grote vooruitgang is geboekt op het gebied van gamesystemen, staat de videogame-industrie klaar voor weer een jaar van omzetgroei. De inkomsten uit verzendingen voor gameconsoles voor thuis stegen dramatisch van bijna 4,4 miljard dollar in 2020 tot bijna 6,1 miljard dollar in 2021, een indrukwekkende groei van 40% op jaarbasis, grotendeels gedreven door de vraag naar consoles van de volgende generatie en meer tijd thuis doorgebracht te midden van de pandemie. CTA verwacht relatief bescheiden winsten in 2022, waarbij gameconsoles voor thuis bijna 6,5 miljard dollar bereiken, een stijging van 6% vanaf 2021. De groeiende belangstelling voor de metaverse zal bijdragen aan een piek in de vraag naar virtual reality-brillen, waarbij de inkomsten uit verzendingen stijgen van 774 miljoen dollar tot bijna 1,3 miljard dollar, een stijging van 66%.

Persoonlijke mobiliteit versnelt

Persoonlijke EV's, zoals elektrische fietsen en scooters, zijn ook in opkomst, omdat consumenten op zoek zijn naar alternatieven voor autorijden of openbaar vervoer voor korte ritten en last-mile-vervoer. Verwacht wordt dat de verzendingen van elektrische fietsen in 2022 bijna 3 miljoen eenheden en een omzet van 6 miljard dollar zullen bereiken.

Draadloze oordopjes en smartwatches nemen toe in populariteit: draadloze hoofdtelefoons en smartwatches staan beide bovenaan de lijst van draagbare technologieën die consumenten verbonden, productief en vermaakt houden. Smartwatches zullen dit jaar naar verwachting 7,1 miljard dollar aan verzendinkomsten genereren, een stijging van 8% ten opzichte van 2021. Echte draadloze oordopjes zullen naar verwachting met 3% stijgen van 2021 tot 2022, en dit jaar een verwachte 9,3 miljard dollar aan verzendinkomsten bereiken.

Vraag naar gezondheids- en fitnesstechnologie groeit

Connected fitnessapparatuur groeide aanzienlijk tijdens de pandemie en genereerde in 2021 bijna 3,8 miljard dollar aan verzendinkomsten. In 2022 zullen CTA-projecten verbonden fitnessapparatuur een groei van 17% doormaken en bijna 4,5 miljard dollar aan verzendinkomsten bereiken. Dit groeitraject suggereert dat gezondheidsbewuste consumenten praktische en gemakkelijke oefeningen vinden thuis, zelfs nu sportscholen en trainingsklassen weer opengaan.

“De recordomzet die door de technologie-industrie wordt gegenereerd, weerspiegelt de realiteit dat elke sector van onze economie maakt gebruik van technologie om hun producten en diensten te verbeteren”, zegt Rick Kowalski, directeur, industrieanalyse en business intelligence, CTA. “Kijk maar eens rond op de beursvloer op CES 2022, je ziet landbouw, gezondheidszorg, entertainment en meer. Het is een momentopname van hoe allesomvattend de technologie-industrie is geworden."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024