Wouter Hoeffnagel - 09 januari 2022

Samsung integreert SmartThings in diverse apparaten

Samsung integreert SmartThings in diverse apparaten image

Samsung integreert de SmartThings Hub-software in 2022 in geselecteerde Samsung Smart TV’s, Smart Monitors en Family Hub-koelkasten. Deze integratie maakt naadloze connectiviteit en controle mogelijk. De integratie is op CES 2022 aangekondigd.

Steeds meer mensen zien in hoe verbonden apparaten het dagelijks leven in huis kunnen veraangenamen. Volgens het onderzoek "2021 Connectivity and Mobile Trends Survey" van Deloitte beschikken Amerikaanse huishoudens gemiddeld over 25 connected devices. Ook blijkt dat steeds meer mensen geven bij aankoopbeslissingen de voorkeur aan gebruiksgemak en interoperabiliteit. "Door de integratie van SmartThings Hub in Samsung-producten halen we een drempel weg. Zo stroomlijnen we het proces om eenvoudig het connected huis van je dromen samen te stellen”, zegt Mark Benson, Head of Product and Engineering bij Samsung SmartThings.

Mogelijkheden vergroten

Miljarden apparaten zijn momenteel al compatibel met SmartThings. Door de aanstaande ondersteuning van de nieuwe universele smart-home standaard Matter wil Samsung de mogelijkheden verder vergroten.

Met de integratie van de SmartThings Hub haal je het maximale uit je Samsung-apparaten. Naast Matter ondersteunt de ingebouwde software verbinding met Wi-Fi of Ethernet, wat communicatie tussen een breed scala aan slimme apparaten mogelijk maakt. Aanvullende connectiviteit met Zigbee-apparaten is mogelijk via een optionele USB-accessoire.

“De missie van SmartThings is altijd geweest om het leven van mensen beter te maken. Daarom hebben we ook extra zwaar ingezet op de verbetering van de SmartThings-technologie. Wat we nu doen is de volgende stap van Samsungs visie uitrollen om alle huizen connected te maken”, zegt Jaeyeon Jung, Vice President van Samsung Electronics en Head of SmartThings. “Met de breedte van het Samsung-portfolio in combinatie met het open, veelzijdige en flexibele SmartThings-platform bevinden we ons in een unieke positie. Zo kunnen we makkelijk voldoen aan de toenemende vraag naar connected home devices die is ontstaan sinds de uitbraak van de pandemie.”

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023