Witold Kepinski - 07 januari 2022

Eaton koopt Royal Power Solutions

Eaton koopt Royal Power Solutions image

Power management specialist Eaton heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van Royal Power Solutions, een in de VS gevestigde fabrikant van zeer nauwkeurige elektrische connectiviteitscomponenten die worden gebruikt in elektrische voertuigen, energiebeheer, industriële en mobiliteitsmarkten. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst betaalt Eaton 600 miljoen dollar voor Royal Power Solutions, wat ongeveer 13,6 keer de geschatte EBITDA van het bedrijf voor 2022 vertegenwoordigt.

“En de toevoeging van Royal Power Solutions vergroot ons vermogen om te profiteren van deze seculiere groeitrend in onze eMobility-, ruimtevaart- en elektrische activiteiten. We zijn verheugd Royal Power Solutions bij Eaton te verwelkomen.”

"De groeimogelijkheden die verband houden met de elektrificatie van onze economie nemen toe, en Eaton participeert volledig via onze mobiliteits- en elektrische activiteiten", zegt Heath Monesmith, president en chief operating officer, Industrial Sector, Eaton. “En de toevoeging van Royal Power Solutions vergroot ons vermogen om te profiteren van deze seculiere groeitrend in onze eMobility-, ruimtevaart- en elektrische activiteiten. We zijn verheugd Royal Power Solutions bij Eaton te verwelkomen.”

Royal Power Solutions heeft ongeveer 450 medewerkers en productiefaciliteiten in Carol Stream, Illinois, en Queretaro, Mexico, samen met een verkoop- en engineeringkantoor in Canton, Michigan.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29