Witold Kepinski - 28 januari 2022

Apple boekt record omzet dankzij nieuwe producten

Apple boekt record omzet dankzij nieuwe producten image

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van 2022 dat eindigde op 25 december 2021. Het bedrijf boekte een recordomzet van 123,9 miljard dollar, een stijging van 11 procent op jaarbasis, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van 2,10 dollar.

"De recordresultaten van dit kwartaal zijn mogelijk gemaakt door onze meest innovatieve reeks producten en diensten ooit", aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn verheugd om de reactie van klanten over de hele wereld te zien op een moment dat verbonden blijven nog nooit zo belangrijk is geweest. We doen er alles aan om te helpen een betere wereld op te bouwen - vooruitgang boeken in de richting van ons doel om tegen 2030 CO2-neutraal te worden in onze toeleveringsketen en producten, en doorgaan met ons werk op het gebied van onderwijs en raciale gelijkheid en rechtvaardigheid."

"De zeer sterke reactie van klanten op onze recente lancering van nieuwe producten en diensten zorgde voor een dubbelcijferige groei in omzet en winst, en hielp ons een recordhoogte te bereiken voor onze geïnstalleerde basis van actieve apparaten", zegt Luca Maestri, CFO van Apple. "Door deze recordresultaten konden we tijdens het kwartaal bijna 27 miljard dollar teruggeven aan onze aandeelhouders, omdat we ons doel handhaven om in de loop van de tijd een netto kasneutrale positie te bereiken."

De raad van bestuur van Apple heeft een contant dividend van 0,22 dollarcent per aandeel van de gewone aandelen van het bedrijf aangekondigd. Het dividend is betaalbaar op 10 februari 2022 aan aandeelhouders die geregistreerd staan vanaf de sluiting van de handel op 7 februari 2022.

Cloudian BW - week 11/12-2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER