Redactie - 28 januari 2022

Maven 11 Lending Pool op Maple Finance groeit aanzienlijk

Maven 11 Lending Pool op Maple Finance groeit aanzienlijk image

De Lending Pool die wordt beheerd door Maven 11 op het kapitaalmarktplatform Maple Finance heeft een omvang bereikt van 175 miljoen dollar. Sinds de oprichting in juli 2021 zijn uit de Lending Pool 35 leningen verstrekt aan ondernemingen in de cryptosector, waaronder Alameda Research, een quantitative trading-huis, crypto market maker GSR en digital asset platform Amber Group.

Maple Finance is een gedecentraliseerde marktplaats voor bedrijfsobligaties, gericht op beleggers met een langetermijnvisie die een competitief rendement op hun investeringen zoeken. Het kapitaal op het platform van Maple Finance is ondergebracht in Lending Pools, die worden beheerd door Pool Delegates. Als Pool Delegate is Maven 11 de schakel tussen investeerders en bedrijven, belast met het beoordelen van de kredietwaardigheid van de aanvrager en met het bepalen van de voorwaarden van de lening, zoals onderpand en rentetarieven.

De snelle groei van de Lending Pool beheerd door Maven 11 is een duidelijk signaal van de potentie van decentralized finance (DeFi) als veelbelovend en volwaardig alternatief voor traditionele financieringsbronnen. Het totale volume op het platform van Maple Finance bedraagt inmiddels meer dan 500 miljoen dollar en groeit nog dagelijks. De totale omvang van de DeFi-markt bedraagt naar schatting ruimschoots meer dan 250 miljard dollar, tegen ongeveer 20 miljard dollar aan het begin van 2021.

Maven 11 Blockchain Venture Fund II

Maple Finance is ook een van de deelnemingen van Maven 11 Blockchain Venture Fund II, dat eind november 120 miljoen dollar heeft opgehaald. Met de betrokkenheid bij Maple Finance, als investeerder en als Pool Delegate, laat Maven 11 zien dat ze bedrijven meer kunnen bieden dan alleen funding, en daarmee dragen ze bij aan de waardegroei van de participaties.

“Het verstrekken van bedrijfsleningen kan echt nog een stuk efficiënter. Wij geloven absoluut in de samenwerking tussen bedrijven, geldverschaffers en geldvragers. Het gaat niet alleen om het beschikbaar stellen van financiering, het gaat vooral om nieuwe manieren om kapitaalmarkten beter te laten functioneren,” zegt Balder Bomans, Managing Partner bij Maven 11 Capital. “Als Pool Delegate stellen wij onze pool open aan de hele decentralized finance-gemeenschap en beogen we dat een veel grotere groep bedrijven van het Maple-platform gebruik gaat maken.”

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19