Witold Kepinski - 11 februari 2022

SoftwareONE neemt Satzmedia over

SoftwareONE neemt Satzmedia over image

SoftwareONE, leverancier van end-to-end software en cloudtechnologieoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het Satzmedia heeft overgenomen, een specialist in digitale ervaring, e-Commerce en CMS-oplossingen gevestigd in Duitsland. De overname versterkt de Application Services-praktijk van SoftwareONE verder en voegt een team van zeer bekwame Java-experts voor softwareontwikkeling toe om klanten te ondersteunen bij hun reizen naar de cloud.

Satzmedia ( www.satzmedia.de ), opgericht in 1999 en met het hoofdkantoor in Hamburg, is een leverancier van oplossingen voor digitale ervaring, e-commerce en CMS (Content Management). Het bedrijf ondersteunt klanten vanaf de conceptfase van online platforms, zorgt voor implementatie, inclusief naadloze integratie in het systeemlandschap van de klant, en biedt ook uitgebreide onderhoudsdiensten. Satzmedia bedient voornamelijk bedrijven in de DACH-regio, met het potentieel voor uitbreiding naar andere Europese landen.

Satzmedia vertrouwt op open standaarden, open-sourcesystemen zoals Bloomreach en zelfontwikkelde softwarecomponenten om de digitale ervaring van klanten te ondersteunen en te verbeteren. Samen met SoftwareONE's expertise op het gebied van cloud, geavanceerde data-analyse en applicatiediensten, zullen klanten profiteren van sterk geïntegreerde digitale processen, variërend van mobiele en web-aanwezigheid tot integratie met interne IT-systemen en uitgebreide data-analyses - uitgevoerd op een cloudplatform.

Felix Temming, Application Services Business Owner DACH, zei: "In de komende jaren verwachten we een enorme vraag naar modernisering van individuele softwaretoepassingen van alle soorten, inclusief e-Commerce en CMS-oplossingen, met een focus op volledig gedigitaliseerde en geïntegreerde processen. Met de overname van Satzmedia breiden we onze capaciteiten in Application Services - een van SoftwareONE's vijf strategische groeigebieden - uit met uitgebreide online platforms en complete webpresentaties voor bedrijven en overheden. We vullen elkaar perfect aan en zijn ook een uitstekende culturele fit."

Christian Satz, CEO van Satzmedia, zei: "De snelle toename van nieuwe, digitale technologieën en de steeds diverser wordende klantvereisten worden steeds uitdagender. Samen met SoftwareONE kunnen we onze klanten en medewerkers nu geheel nieuwe kansen bieden. Ik ben zeer verheugd dat we delen hetzelfde DNA en dezelfde waarden, en kijken ernaar uit om de uitbreiding van haar Application Services-praktijk te ondersteunen, met name in de DACH-regio."

Christian Satz, oprichter en voormalige enige eigenaar van Satzmedia, zal zich bij SoftwareONE's Application Services-praktijk voegen in een leidende positie, samen met de werknemers van het bedrijf.

Er zijn geen financiële details of transactievoorwaarden bekendgemaakt.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SLTN Vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023