Wouter Hoeffnagel - 15 februari 2022

PQR en HPE Aruba vervangen draadloze netwerkomgeving van TU Delft

PQR en HPE Aruba vervangen draadloze netwerkomgeving van TU Delft image

Technische Universiteit (TU) Delft kiest PQR en Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (HPE Aruba), voor het vervangen van de draadloze netwerkomgeving op de hele campus. Dit betreft een implementatie van het Aruba Central-platform, levering van een groot aantal access points en hardware-support voor een periode van vijf jaar.

De draadloze netwerkomgeving van de TU Delft was verouderd en aan vervanging toe. De doorslaggevende factor bij de keuze van de universiteit voor PQR en HPE Aruba was de gunstige TCO die kon worden gegarandeerd. Het implementatieproject vindt gefaseerd plaats en omvat het volledig vervangen van de draadloze netwerkomgeving (W-LAN) op alle locaties van de TU Delft. Hiervoor zet de technische universiteit een totaal van 2.850 WiFi 6-access points in. De universiteit gaat tevens gebruikmaken van Aruba Central, de cloud management & monitoring-oplossing van HPE Aruba. De TU Delft kiest ervoor om de Aruba Central-oplossing in een private cloud te bouwen en maakt gebruik van subscription based licenties voor een periode van vijf jaar.

Enorme stijging van het aantal devices

Frank Snellaars, Account Manager Healthcare (Cure) and Universities bij HPE Aruba: “Vergeleken met tien jaar geleden is de hoeveelheid devices waar zowel medewerkers als studenten gebruik van maken enorm toegenomen. Daarnaast gebruiken universiteiten steeds meer slimme IoT-oplossingen. Veiligheidsrisico’s voor medewerkers en studenten nemen hierdoor toe. Om hierop te kunnen anticiperen is het noodzakelijk inzage te hebben in de gebruikers en apparatuur op het netwerk en waar nodig de netwerktoegang geautomatiseerd aan te passen of bij te stellen. Hier is bij de uitwerking van onze oplossing rekening gehouden. We zijn er trots op dat de TU Delft, waar de state-of-the-art-technologie van morgen wordt ontwikkeld, HPE Aruba en onze partner PQR het vertrouwen geeft om dit te realiseren.”

Marco Lesmeister (foto), Managing Director bij PQR: “We zijn trots dat PQR na een zorgvuldige selectie door de TU Delft is gekozen als leverancier voor hun HPE Aruba-netwerk. Onze netwerk consultants hebben met veel plezier samengewerkt met de mensen van de TU Delft en HPE Aruba om uiteindelijk één van de grootste WiFi-netwerken in Nederland te kunnen leveren. Dit netwerk is opgebouwd uit de nieuwste hardware- en software-componenten, waardoor de TU Delft een zeer innovatief netwerk op haar campus heeft.”

'WiFi-first waar dat mogelijk is'

Mehrdad Rowshanbin, Manager Infrastructuur van de TU Delft: “De TU Delft was vanwege life cycle management en “end of support” van bepaalde onderdelen van wireless genoodzaakt om het draadloze netwerk te vervangen. Daarnaast hebben we opgemerkt dat steeds meer gebruikers overstappen van een bedrade connectie naar het WLAN. We hanteren ook het beleid “WiFi-first waar dat mogelijk is”. Dit omdat wireless bijdraagt aan veel meer mobiliteit en bewegingsvrijheid. We hebben daarop besloten om van nood een deugd te maken door goed te inventariseren wat de behoefte nu is en naar verwachting in de toekomst zal zijn. We hebben daarom gekozen voor een WiFi 6-netwerk dat zeer krachtig en schaalbaar is. Een netwerk waarmee we ook allerlei IoT-devices kunnen verbinden en waarmee we data veiliger kunnen versturen. HPE Aruba levert hiervoor met zijn access points krachtige en bewezen technologie. Samen met PQR, waar we al jaren prettig mee samenwerken, hebben ze een toekomstvast aanbod gedaan met een zeer gunstige TCO. Met dit netwerk is de TU Delft straks optimaal voorbereid op de sterke groei aan data en connectiviteit van morgen en daarna.”

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023