Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2022

SentinelOne introduceert DataSet

SentinelOne introduceert DataSet image

Leverancier van autonome endpoint-security SentinelOne introduceert dataset, een oplossing voor gegevensanalyse. DataSet bouwt voort op de overname van Scalyr en gaat verder dan alleen cybersecurity use-cases. Het enterprise dataplatform omvat onder meer live dataqueries, -analyses, -inzichten en -retentie.

Het Singularity XDR-platform van SentinelOne is speciaal gebouwd om autonoom te verdedigen tegen beveiligingsrisico's, door cyberbeveiliging als een dataprobleem aan te pakken. Datasets vormen de basis voor AI-modellen die direct bepalen of gedrag goed- of kwaadaardig is. Individuele datapunten, automatisch gelinkt, leveren machine-made, gecontextualiseerde storylines voor de hele onderneming voor zichtbaarheid- en responsdoeleinden. EDR- en XDR-huntingqueries bieden samengestelde datasets waarmee threat hunters beter kunnen presteren dan de aanvallers. Elk aspect van de autonome cyberbeveiliging van SentinelOne is gebaseerd op data-expertise. Voor het leveren van cyberbeveiliging verwerkt het petabytes aan data, exponentieel groeiend en in realtime.

'Elke milliseconde doet ertoe'

“Om cyberbeveiliging effectief te laten zijn, moet het in een fractie van een seconde autonome beslissingen nemen, omdat elke milliseconde ertoe doet. De manier waarop SentinelOne cyberbeveiliging oplost met data, inspireerde ons om onze expertise, die verder gaat dan cyberbeveiliging, toe te passen op een breed scala aan zakelijke use-cases”, zegt Tomer Weingarten (foto), CEO van SentinelOne. “Onze zakelijke klanten hebben dezelfde databehoeften als SentinelOne: ze willen live datasets snel begrijpen en gebruiken. We kondigen DataSet aan omdat we geloven dat elk bedrijf profiteert van de kracht om zijn gegevens te begrijpen en ernaar te handelen. Direct, gebruiksvriendelijk en efficiënt begrip van een dataset is de sleutel tot het nemen van betere zakelijke beslissingen.”

DataSet is een cloud-native flexibel enterprise dataplatform gebouwd voor alle soorten data - live of historisch, op petabyteschaal. Door data schemavereisten uit het opnameproces en indexbeperkingen uit queries te elimineren, kan DataSet grote hoeveelheden live gegevens in realtime verwerken. Hierdoor levert het sneller logbeheer, gegevensanalyse en alerts op basis van een privacy-first fundament.

Het data-gedefinieerde tijdperk

“Gedistribueerde cloud-infrastructuur en gecontaineriseerde applicaties dragen bij aan een enorme hoeveelheid snel bewegende data. De hoeveelheid data die in de komende drie jaar wordt gecreëerd, zal groter zijn dan de data die in de afgelopen 30 jaar is gecreëerd”, zegt Stephen Elliot, Group VP, Research IT, Cloud Operations en DevOps bij IDC. "Het vermogen om op kosteneffectieve wijze data op schaal te analyseren, wordt een noodzaak voor elke organisatie."

Asana, Copart, TomTom en DoorDash zetten DataSet in om alle typen data te analyseren, waarbij het gaat om zowel streaming en historisch gegevens.

Rahul Ravulur gaat DataSet leiden

Met de introductie stelt SentinelOne Rahul Ravulur aan om DataSet te leiden. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bouwen en benutten van enterprise-producten op grote schaal, meest recentelijk bij Splunk. "SentinelOne neemt een gedurfde stap om zijn data-expertise te externaliseren - om alle bedrijven te helpen de kracht van hun data te ontsluiten", aldus Ravulur. “Met de introductie van DataSet helpen we organisaties af te stappen van trage, dure legacy-platforms die de schaalbaarheidsvereisten van de toekomst niet aankunnen. DataSet is gebouwd voor de toekomst van data-inzichten en -actie.”

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10