Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2022

Mendix lanceert SaaS PLM-oplossing voor mode- en retailbranche

Mendix lanceert SaaS PLM-oplossing voor mode- en retailbranche image

Mendix, onderdeel van Siemens, kondigt Mendix PLM for Fashion and Retail aan. De nieuwe SaaS Product Lifecycle Management (PLM) oplossing is gericht op de mode- en retailbranche en ontwikkeld in samenwerking met CLEVR, een wereldwijde aanbieder van low-code advies en applicatie-ontwikkeling.

"E-commerce explodeert in de mode- en retailsector. Grote en opkomende merken passen zich aan aan verschuivingen binnen de sector. Trends zoals personalisatie, duurzaamheid, metaverse en de effecten van digitaal 3D-design dagen merken en bedrijven uit om hierop in te spelen. Mendix PLM for Fashion and Retail is ontworpen om deze uitdaging aan te gaan", zegt Rohit Tangri, Global VP Industry Solutions bij Mendix. "Onderdelen uit de ontwerpintegraties zijn direct bruikbaar voor samenwerking met verschillende disciplines, waaronder supply chain, e-commerce, meta-commerce, AR en metaverse toepassingen. Dit versnelt de innovatie die waarde levert aan onze klanten."

Visuele interface

Mendix PLM for Fashion and Retail biedt een visuele interface. De True 3D-integratiemogelijkheden versnellen samenwerking bij productontwerp en het maken van nauwkeurige stuklijsten. Hiervoor wordt de metadata in toepassingen voor 3D-authoring beschikbaar gemaakt voor gebruik met de PLM-oplossing. Mogelijkheden voor multi-experience maken samenwerking door de hele waardeketen mogelijk. Geïntegreerde massale fotorealistische beeldgeneratie verkort de time-to-market, waardoor gebruikers direct naar e-commerce of metaverse catalogi met ontwerpen kunnen gaan.

“De Mendix PLM for Fashion and Retail-oplossing is een aanvulling op onze strategie om hoogwaardige low-code-oplossingen te bieden die zijn gebouwd op het cloud-native Mendix-platform. Dankzij het Mendix-platform kunnen oplossingen worden gecreëerd met functies op het gebied van multi-experience, integratie en time-to-value”, zegt Ron Wellman, head of Industry Clouds bij Mendix. “We willen ons ecosysteem voor sectoren voortdurend verbeteren door oplossingen te identificeren en op de markt te brengen die direct resultaten opleveren voor onze klanten. Onze verticale strategie betekent dat we intern en met belangrijke partners samenwerken om specifieke onderdelen en oplossingen te bouwen en op de markt te brengen. Hierbij gaat het onder meer om databronconnectoren, ondersteuning voor API's en workflows, sjablonen en adaptieve oplossingen.”

Snelheid van low-code

Voor het ontwikkelen van deze oplossing waren de snelheid van een low-code platform en een nauwe samenwerking tussen Mendix en CLEVR nodig. "De samenwerking met de onbetwiste marktleider in low-code, Mendix, maakt een revolutionaire digitale transformatie in de mode- en retailsector mogelijk", zegt Angelique Schouten, CEO bij CLEVR. "Samen stimuleren we duurzaamheid in het ontwerp- en verkoopproces in een snel veranderende wereld waar augmented fashion terrein wint en het nieuwe normaal wordt. Merken en retailers moeten de digitale draad in hun DNA verweven en hun productieprocessen moderniseren. Daarom hebben we deze specifieke oplossing ontwikkeld."

DIL Dutch IT Leaders Linkedin Cloudian BW - week 11/12-2023
Netgear banner liggend start week 14