Witold Kepinski - 05 maart 2022

Snowflake neemt Streamlit over en maakt jaarcijfers bekend

Snowflake neemt Streamlit over en maakt jaarcijfers bekend image

Snowflake, het Data Cloud-bedrijf, en Streamlit, een raamwerk dat is gebouwd om de creatie van data-applicaties te vereenvoudigen en te versnellen, hebben aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst hebben getekend voor Snowflake om Streamlit te verwerven voor een onbekend bedrag.

Met deze strategische overname bundelen de twee bedrijven hun krachten om het niet-gerealiseerde potentieel van data te ontsluiten en het bouwen van mooie applicaties gemakkelijker te maken.

De afronding van de overname is afhankelijk van de ontvangst van de vereiste wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Jaarcijfers

Verder heeft Snowflake financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het volledige jaar van fiscaal 2022, eindigend op 31 januari 2022. De omzet voor het kwartaal bedroeg 383,8 miljoen dolllar, een groei van 101% op jaarbasis. Het nettoverlies bedroeg 132,15 miljoen dollar.

De productomzet voor het kwartaal bedroeg 359,6 miljoen dollar, een groei van 102% op jaarbasis. De resterende prestatieverplichtingen bedroegen 2,6 miljard dollar, een groei van 99% op jaarbasis. Het retentiepercentage van de netto-inkomsten was 178% op 31 januari 2022. Het bedrijf heeft nu in totaal 5.944 klanten en 184 klanten met een achterblijvende productinkomsten van 12 maanden van meer dan 1 miljoen dollar. Zie het gedeelte met de titel "Key Business Metrics" voor definities van productinkomsten, resterende prestatieverplichtingen, retentiepercentage van netto-inkomsten, totaal aantal klanten en klanten met een achterblijvende productomzet van meer dan 1 miljoen dollar over een periode van 12 maanden.

De jaaromzet bedraagt bijna 1,22 miljard dollar en het verlies 

"Snowflake sloot fiscaal 2022 af met recordbrekende consumptie- en boekingsresultaten, inclusief een driecijferige groei van de productinkomsten", aldus Frank Slootman, voorzitter en CEO van Snowflake. “De resterende prestatieverplichtingen bedroegen 2,6 miljard dollar, een groei op jaarbasis van 99%. Ons netto-inkomensbehoud bereikte 178% dankzij de aanhoudende groei van onze grootste klanten.”