Redactie - 10 maart 2022

SUSE en Red Hat staken verkoop in Rusland

SUSE en Red Hat staken verkoop in Rusland image

Zowel SUSE als Red Hat leggen hun verkoop in Rusland stil. De bedrijven reageren hiermee op de Russische invasie van Oekraïne.

"SUSE blijft zich inzetten voor het ondersteunen van humanitaire inspanningen om vluchtelingen en oorlogsslachtoffers te helpen hun leven weer op te bouwen. Het is een enorm uitdagende tijd voor onze medewerkers die familieleden in Oekraïne hebben, dus we doen er alles aan om hen te ondersteunen. Alle werknemers en hun huishoudens hebben toegang tot SUSEAssist, ons ondersteuningsprogramma voor werknemers", schrijft Melissa Di Donato, CEO van SUSE, in een blogpost.

"Naast deze inspanningen nemen we alle economische sancties in acht. In overeenstemming met deze sancties evalueren we al onze zakelijke relaties in Rusland en hebben we alle directe verkopen in Rusland opgeschort. Ook zijn wij bereid te voldoen aan eventuele aanvullende sancties."

Red Hat staakt verkoop

Red Hat legt de verkoop stil in zowel Rusland als Belarus. De maatregel is van toepassing op organisaties die gevestigd zijn in een van deze landen of hier hun hoofdkantoor hebben. Ook zet het bedrijf partnerrelaties met organisaties uit Rusland en Belarus stil.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik namens ons allemaal spreek als ik zeg dat de nog steeds aan de gang zijnde oorlog in Oekraïne hartverscheurend is. Als bedrijf staan we eensgezind met iedereen die door het geweld is getroffen en veroordelen we de invasie van het Russische leger in Oekraïne. We voegen onze stem toe aan degenen die oproepen tot vrede en zullen blijven werken om de veiligheid van onze getroffen medewerkers en hun families op elke mogelijke manier mogelijk te maken", schrijft Paul Cormier, President en CEO van Red Hat, in een blogpost.

SLTN Vierkant Cloudian BW - week 11/12-2023
Netgear banner liggend start week 14