Redactie - 21 maart 2022

Durfkapitaalfonds Stellantis Ventures investeert in automotive en mobiliteit

Durfkapitaalfonds Stellantis Ventures investeert in automotive en mobiliteit image

Stellantis heeft de lancering aangekondigd van haar eerste durfkapitaalfonds met de oprichting van Stellantis Ventures . Het fonds zal in eerste instantie € 300 miljoen investeren in startende en latere startende bedrijven die innovatieve, klantgerichte technologieën ontwikkelen die kunnen worden ingezet in de automobiel- en mobiliteitssector.

"We gaan snel in onze transformatie naar een mobiliteitstechnologiebedrijf, terwijl we de toekomst van mobiliteit voor de komende generaties opnieuw vormgeven", zegt Ned Curic, Chief Technology Officer van Stellantis. “De markt verandert, de technologie verandert en de manier waarop we met onze klanten omgaan, verandert. Stellantis Ventures zal onze transformatie versnellen als we nieuwe technologieën toepassen die zijn ontwikkeld door innovatieve startups, terwijl we hun groeipotentieel bevorderen.”

Stellantis Ventures zal optreden als een strategische investeerder en startups helpen nieuwe technologieën binnen het bedrijf te integreren in gecomprimeerde tijdsbestekken, waardoor de adoptie binnen maanden of jaren mogelijk is. Investeringen zullen niet alleen een impact hebben op de inspanningen van Stellantis op het gebied van duurzaamheid, concurrentievermogen en voertuigtechnologie, maar zullen ook de klantervaringen op het gebied van voertuigmarketing, verkoop en financiën transformeren.

Aangekondigd als onderdeel van het strategische plan Dare Forward 2030 van Stellantis , zet Stellantis Ventures zich in om aspirant-ondernemers te ondersteunen en innovatie te stimuleren die wordt aangedreven door klanttevredenheid, duurzaamheid en een uitgebreide portfolio van mobiliteitstechnologie.

Voor ondernemers en startups die financiering zoeken, bezoek https://stellantis.ventures

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO CTV BW 06-06-2023 t/m 15-06-2023