Wouter Hoeffnagel - 30 maart 2022

Pure Storage publiceert zijn eerste duurzaamheidsrapport

Pure Storage publiceert zijn eerste duurzaamheidsrapport image

Pure Storage presenteert zijn eerste duurzaamheidsrapport. Het document biedt inzicht in de huidige maatstaven van het bedrijf en stelt doelen voor het boeken van betekenisvolle vooruitgang op weg naar een betere toekomst voor de wereldwijde gemeenschap.
 
“Pure maakt vandaag een significante en directe impact door de CO2-uitstoot van datacenters wereldwijd te verminderen via onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid”, zegt Charles Giancarlo, Chairman en CEO, Pure Storage. “De producten van Pure hebben een positieve impact op de ecologische voetafdruk van onze klanten doordat ze aanzienlijk minder stroom, ruimte en koeling vereisen en minder afval produceren dan schijfgebaseerde storage of concurrerende all-flash systemen.”

Ecologische voetafdruk verkleinen

Het bouwen van een duurzame technologie-infrastructuur is noodzakelijk om de opwarming van de aarde en de ergste gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Pure helpt met haar producten en diensten klanten hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Als onderdeel van dit duurzaamheidsrapport heeft Pure een product life cycle assessment (LCA) uitgevoerd van zijn portfolio, waarbij de focus lag op de FlashArray-producten. Hieruit blijkt dat Pure-klanten een vermindering tot 80% realiseren in de directe CO2-uitstoot van datasystemen in vergelijking met concurrerende producten.
 
Pure's Evergreen-architectuur en Pure as-a-Service zorgen voor daarnaast voor milieuvoordelen door het minimaliseren van e-afval, het verlengen van de levensduur van de apparatuur en het verminderen van de onderbenutting van storage. Pure Storage meldt dat 97% van de Pure arrays die zes jaar geleden zijn aangeschaft nog steeds in gebruik is.

Eigen CO2-voetafdruk verkleinen

Het bedrijf heeft ook verschillende doelstellingen vastgelegd om de eigen CO2-voetafdruk te verkleinen, door vooruitgang te boeken op het gebied van Scope 1, 2 en 3 emissies, gericht op de bedrijfsactiviteiten en de gebruiksfase van Pure-producten:

  • 50% vermindering van marktgebaseerde Scope 1 en 2 broeikasgasemissies per werknemer in de periode van FY20 tot FY30
  • Bereiken van netto nul emissie van de marktgebaseerde Scope 1 en 2 emissies tegen FY40
  • 66% minder Scope 3 emissies van verkochte producten per effectief geleverde petabyte van FY20 tot FY30

Het volledige duurzaamheidsrapport van Pure is hier te vinden. Het rapport omvat ook informatie over de bedrijfs- en werknemersinitiatieven van Pure.

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend