Redactie - 04 april 2022

BMC sluit alliantie met Oracle Cloud

BMC sluit alliantie met Oracle Cloud image

De Amerikaanse start-up BMC, bekend van zijn IT Service Management (ITSM), heeft bekend gemaakt een alliantie met Oracle aan te gaan en zijn Helix-suite naar de Oracle Exadata Suite cloud service te brengen.

Margaret Lee, vice president en general manager van de Digital Service en Operations Management bij BMC zegt over deze ontwikkeling: "Ons doel is om klanten de keuzes te bieden die ze nodig hebben om het op snellere, nauwkeurigere en efficiëntere manieren mogelijk te maken om service-innovaties over de hele wereld te uit te rollen".

De BMC-visie is duidelijk: Helix cloud native maken via Oracle cloud, maar het concept is uiteraard ook bij andere cloud leveranciers beschikbaar. Met de toevoeging van Oracle wil men de integratie met klantsystemen verder vereenvoudigen. Het is onderdeel van het brede transformatieproces om BMC’s productportfolio volledig te evolueren naar zowel de cloud als hybride omgevingen.

Dit proces vergde flinke innovaties en vernieuwingen om de Docker containertechnologie te integreren, zodat de modules nu vanuit containers kunnen draaien. Voor containers gebaseerde applicaties is ondersteuning op basis van Kubernetes ingebouwd. Daarnaast is AI compleet geïntegreerd, om verdere automatiseringen, zoals chatrobots, mogelijk te maken.

De stap na Oracle cloud volgt op eerdere aankondigingen om de suite ook op Amazon AWS, Google GCP en Microsoft Azure te ondersteunen.

Door: Hans Steeman

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024