Redactie - 05 april 2022

GridGain gaat naar de cloud

GridGain gaat naar de cloud image

GridGain gaat verder met innovaties en brengt zijn supersnelle in-memory database (Apache Ignite) naar de cloud. Dutch IT-channel sprak in Palo Alto met Abe Kleinfeld (foto), de president & CEO van GridGain Systems.

Abe Kleinfeld: “De pandemie heeft de vraag naar onze oplossing flink vergroot. We hebben nu een retentie die ruim boven de 100% ligt. Vooral de wereld van telecomoperators toont steeds meer belangstelling voor Apache Ignite, de in-memory open source database. De belangrijkste eigenschap is de extreem hoge verwerkingssnelheid dankzij de in-memory processing van de data en de ongekende schaalbaarheid. Apache Ignite is een open-source database en populair onder ontwikkelaars. Er lopen op dit moment ruim 370 projecten in de open-source gemeenschap. “

Dit betekent dan ook dat de marketing van het product zich op deze gebruikers richt. Niet de CIO maar de developer heeft veel invloed op de keuze voor deze oplossing, aldus Abe Kleinfeld. Voor de 2021 was de belangrijkste ontwikkeling de stap richting de ontsluiting van de cloud via Amazon AWS en Google GCP: GridGain Nebula SaaS. Halverwege het jaar is de SaaS-versie van GridGain Control Center gelanceerd, voor klanten die gemakkelijke toegang nodig hebben tot hulpprogramma’s voor probleemoplossing en monitoring voor hun Ignite- en GridGain-clusters. Abe Kleinfeld: “Voortbouwend op ons oorspronkelijke SaaS-aanbod hebben we nu ook een versie van GridGain Nebula die het gebruik in eigen beheer mogelijk maakt toegevoegd.”

GridGain Nebula SaaS is een beheerde service voor GridGain en Apache Ignite. De service stroomlijnt clustervoorziening in openbare clouds, standaardiseert de clusterconfiguraties en de beveiliging en handhaaft SLA-uptimes met de steun van een 24 x 7 operationeel team. Nebula-clusters worden gemaakt binnen een speciale infrastructuur om isolatie en beschikbaarheid van de bronnen te garanderen. De service maakt gebruik van betalen naar rato van gebruik, zodat klanten alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk consumeren en op elk moment kunnen annuleren.

Door: Hans Steeman

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29