Redactie - 06 april 2022

Hazelcast maakt real time acties mogelijk

Hazelcast maakt real time acties mogelijk image

Databases bevatten heel veel klantinformatie. Na analyse wordt het mogelijk om daar bijvoorbeeld marketingactiviteiten aan te koppelen. Het in Palo Alto gevestigde Hazelcast (opgericht in Istanboel in 2012) claimt een gamechanger te zijn, doordat het de mogelijkheid introduceert om in real time actie op gebeurtenissen te ondernemen. Op het moment dat een klant iets doet (event), kan de analytische software van Hazelcast per ommegaande een passende (marketing)actie voorstellen.

CEO Kelly Herrell: “Een interessant voorbeeld is een klant die geld bij een ATM gaat pinnen. Hij is dan met zijn gedachten bij financiën en de bank. Dat is het moment dat we hem via het ATM-scherm kunnen benaderen voor een aanvullende dienst, bijvoorbeeld een interessante lening. Ervaring in de praktijk heeft bewezen dat dit soort campagnes een goed resultaat opleveren.” Deze slimme aanpak is mogelijk geworden door de in-memory processing van data. Dit levert hoge (real time) performance op. Het is een bouwsteen voor de nieuwe digitale economie die rond 2025 gemeengoed zal zijn.

Batchprocessing van data wordt omgevormd tot real time processing op basis van een trigger via de klant. Het systeem met historische data weet heel veel van de klant. Deze historische data zoals de kredietwaardigheid en de datum waarop salaris binnenkomt, kan gebruikt worden voor het maken van maatwerkaanbiedingen. Het is een manier van werken waar webwinkels al volop gebruik van maken. Kelly Herrell: “Klanten verwachten reacties op zeer korte termijnen, in fracties van seconden. Als ze in een webwinkel 5 seconden moeten wachten wordt al weggeklikt omdat het als een storing wordt ervaren. Dit soort gedragingen komen nu ook naar de ‘gewone’ economie toe.”

Het op de Hazelcast-software gebaseerde platform is een geïntegreerd geheel dat real time data met historische data (fast en slow data) combineert. Alle apps zijn purpose build met optimalisatie voor de real time batch verwerking. Opslag in een database en compute gaan hand in hand.

Door: Hans Steeman