Wouter Hoeffnagel - 02 mei 2022

Telecomproviders bundelen krachten in innovatie-alliantie

Telecomproviders bundelen krachten in innovatie-alliantie image

De telecomproviders Bouygues Telecom, Cellnex, MTN, Telefónica, WINDTRE en KPN bundelen hun krachten in Alaian. Deze alliantie is gericht op het verbinden van de verschillende innovatie-ecosystemen van de providers.

De partijen bundelen in Alaian hun krachten en best practices rondom innovatie. Ook delen zij via Alaian kennis met startups en scaleups. Het doel van Alaian is het aantrekken van bedrijven wereldwijd die in lijn zijn met de gezamenlijke strategische prioriteiten van de partners op het gebied van innovatie, waaronder glasvezel en 5G.

Partnerships met innovatieve jonge bedrijven

"KPN zet al meerdere jaren in op het voeden van outside-in innovatie en actieve partnerships met innovatieve jonge bedrijven en andere partijen in het startup- en scaleup-ecosysteem", zegt Jacob Groote, verantwoordelijk voor innovatie en partnership bij KPN.

"Voor dat doel kiezen we voor een aanpak die een breed partnership mobiliseert met diverse internationale telecombedrijven. Dit stelt ons in staat een snelle uitwisseling van kennis, potentiële gezamenlijke productontwikkeling en commerciële en strategische partnerships te bevorderen. Het KPN-netwerk wordt verder uitgebreid met de innovatienetwerken van de vijf andere actoren in de telecomindustrie

Innovatie versnellen

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Het bundelen van krachten kan innovatie versnellen en een impuls geven. Alaian verbindt niet alleen de innovatie-ecosystemen van de zes betrokken providers, maar maakt ook kennisdeling met startups en scaleups mogelijk. Het initiatief helpt zo innovatie in de gehele sector vooruit."

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023