Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2022

SoundCloud neemt AI-bedrijf Musiio over

SoundCloud neemt AI-bedrijf Musiio over image

SoundCloud neemt Musiio over. Musiio ontwikkelt AI die zelfstandig nieuwe muziektrends kan herkennen. Dit doet de technologie door alle muziek te analyseren die op SoundCloud wordt geüpload. Hierin probeert de AI patronen te herkennen en karakteristieken in kaart te brengen.

Met behulp van Musiio wil SoundCloud het voor gebruikers eenvoudiger maken nieuwe muziektrends te ontdekken, zodat zij hierop kunnen inspelen. Zo moet de AI gebruikers helpen hun kansen met een specifiek muzieknummer te voorspellen, waardoor zij hun succes en daarmee uiteindelijk ook hun inkomsten kunnen vergroten.

"SoundCloud host meer muziek van meer creators dan welk ander platform op aarde. De overname van Musiio versnelt onze strategie om beter te begrijpen hoe die muziek zich beweegt op een proprietary manier, wat van kritiek belang is voor ons succes", licht Eliah Seton, president van SoundCloud, toe. "We zijn vereerd samen te werken met Hazel en Aron (red: CEO Hazel Savage en CTO Aron Pettersson van Musiio) en verwelkomen het briljante team van innovators van Musiio bij SoundCloud." Zowel Savage als Pettersson blijven bij Musiio betrokken.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19