Wouter Hoeffnagel - 14 mei 2022

Hyperion Lab presenteert AI- en HPC- startups

Hyperion Lab presenteert AI- en HPC- startups image

Hyperion Lab, een innovatielab in Amsterdam Zuidoost, presenteert negen nieuwe startups die deelnemen aan de Hyperion Lab Showcase Program. Het programma van zes maanden is er op gericht Europese innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en HPC (high-performance computing) te versnellen. De rekenkracht die nodig is om op hoge snelheid complexe berekeningen uit te voeren en technische expertise worden mogelijk gemaakt door NVIDIA en EscherCloud.

Het programma biedt startups toegang tot financiering, onderlinge samenwerking en gezamenlijke pilot projecten. Om de meest veelbelovende startup-innovaties uit Europa bij de Amsterdamse community te betrekken organiseert Hyperion Lab een investeerders diner met tech VC's en neemt het deel aan evenementen zoals UvA's Tech020 en MIT's European Career Fair. Hiermee wil het lab het Europees centrum worden voor AI en HPC technologie. 

De negen geselecteerde startups zijn:

 • OMRT (NL) - Intelligent ontwerp platform dat vastgoedontwikkeling helpt vergroenen
 • Eva Engines (FR) - Genereert realistische kledingontwerpen op basis van schetsen
 • MACCO Robotics (ES) - Bouwt autonome ober-robots met een Spaans ontwerp
 • Fyma.ai (EE) - Eenvoudig te gebruiken computervisie voor stadsplanners
 • Kimo.ai (NL) - Online leerplatform met automatisch-gegenereerde content  
 • Tekle Holographics (NL) -  Realtime hologrammen op basis van datasets
 • BranchKey (NL) - Online platform voor AI samenwerking zonder privacy issues
 • Deeplo AI (NL) - Matchmaker voor tech talent door middel van opdrachten
 • LabelFuse (NL) - Realtime tracking en analyse van context-specifieke incidenten op video

Perspectief

“Deelname aan het programma van Hyperion Lab biedt enorm veel perspectief voor mijn bedrijf. We staan op het punt nieuwe producten te lanceren dankzij contacten die we hebben opgedaan tijdens ontmoetingen met investeerders,” zegt Vladimir Modylevskii van Natuition.
 
"We hebben weer een geweldige reeks startups van hoog niveau. Het is fantastisch om te zien dat deze startups geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan dit unieke programma en samen te werken aan de volgende generatie AI-innovaties. We kijken uit naar de samenwerking met deze veelbelovende impact startups. Het opschalen van een AI ecosysteem past uitstekend in het startup-klimaat van Amsterdam,” aldus Sana Kharaghani, Chief Strategy Officer bij EscherCloud.
 
De eerste showcase bestond uit onder meer:

 • Ellogon.AI met een pilot op het UbiOps platform binnen EscherCloud
 • Sateleads kreeg een Startup Visum gekregen voor zijn medeoprichter, waarmee het lab een van de nieuwe facilitators is voor het startup visum
 • Natuition opende een tweede kantoor in Amsterdam tijdens het programma

Op 12 mei organiseert het innovatielab een aftrap van het programma in Amsterdam. Zelf deelnemen aan het programma? Aanmelden kan hier.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29