Wouter Hoeffnagel - 25 mei 2022

Hornetsecurity neemt IT-Seal over

Hornetsecurity neemt IT-Seal over image

Hornetsecurity, leverancier van e-mailcloudbeveiliging en back-up, neemt IT-Seal over, een trainingsbedrijf voor security awareness. IT-Seal, gevestigd in Darmstadt, Duitsland, is gespecialiseerd in het opzetten van een duurzame beveiligingscultuur. Het maakt gebruik van technologieën om werknemers bij bedrijven en organisaties over de hele wereld op te leiden. Het bedrijf maakt gebruik van een wetenschappelijke, gepatenteerde security awareness indicator (Employee Security Index - ESI) om security awareness meetbaar en vergelijkbaar te maken.

De overname van IT-Seal is de laatste in een bredere reeks overnames die Hornetsecurity sinds 2019 heeft gedaan. Zo kocht het bedrijf in 2019 Spamina, de Spaanse marktleider op het gebied van cloud-e-mailbeveiligingsoplossingen; gevolgd door zijn Britse marktpartner EveryCloud, in 2020; Altaro, een wereldwijde leverancier van back-upoplossingen en Zerospam, een Canadese speler op het gebied van e-mailbeveiliging, beide in 2021. Gesteund door investeerders Verdane en PSG Equity groeide het bedrijf de afgelopen jaren tot 400 medewerkers en een internationaal netwerk van meer dan 5.000 channel partners.

Menselijke factor

De activiteiten van IT-Seals komen voort uit de stelling dat ieder mens een belangrijke bijdrage levert aan ieders IT-beveiliging. Als gevolg hiervan richt het bedrijf zich op de menselijke factor, met de visie om zowel de digitale samenleving als de economie te helpen beveiligen.

De drie medeoprichters, David Kelm, Alex Wyllie en Yannic Ambach, blijven aan boord en blijven het product en het dienstenaanbod verder ontwikkelen.

Hofmann: “Wij geloven dat IT-Seal een perfecte aanvulling is op ons portfolio. We benadrukken altijd het belang van cybersecuritybewustzijn bij onze partners en klanten, en we bieden dit via informatieve en educatieve blogposts, e-boeken, webinars en rapporten. Met IT-Seal aan boord bieden we nu IT-beveiligingstrainingen aan als onderdeel van ons pakket. Dit stelt ons in staat om alle aspecten van de bewustwording-preventie-detectiecyclus te dekken, naast onze gevestigde e-mailbeveiliging en back-up- en hersteloplossingen.”

Beveiligingsniveaus meten en vergelijken

Hofmann: “We hebben lang en hard gezocht naar de juiste aanvulling op ons team, en met IT-Seal hebben we een tweede generatie aanpak gevonden om veiligheidsbewustzijn. Andere oplossingen in deze ruimte zijn te complex en te onderhoudsintensief voor klanten. Door zijn geautomatiseerde aanpak kan IT-Seal het niveau van menselijke veiligheid in verschillende bedrijfstakken meten en vergelijken door middel van hun gepatenteerde technologie.”

David Kelm, mede-oprichter van IT-Seal: “We zijn er trots op dat we worden beschouwd als een van de meest succesvolle Duitse cybersecurity-start-ups. Deze overname is de perfecte volgende stap in onze reis. Door deel uit te maken van de Hornetsecurity Group, vergroten we het bereik van onze diensten in de wereldwijde B2B-gemeenschap en introduceren we onze beveiligingstrainingsdiensten voor bedrijven en organisaties van elke omvang en in alle sectoren. Dit is in lijn met onze missie om IT-beveiligingsmanagers in staat te stellen hun medewerkers individueel en betrouwbaar op te leiden via onze bekroonde automatiseringsengine en gebruiksvriendelijke workflow, zodat ze hun bedrijf kunnen beschermen.”

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023