Redactie - 09 juni 2022

Juniper Networks breidt Secure Edge uit met SASE-implementaties

Juniper Networks breidt Secure Edge uit met SASE-implementaties image

Juniper Networks heeft aangekondigd dat het zijn SASE-aanbod heeft uitgebreid met Cloud Access Security Broker (CASB)- en Data Loss Prevention (DLP)-functionaliteit aan Juniper Secure Edge. Door de combinatie van deze nieuwe functionaliteiten met de door Mist AI aangestuurde SD-WAN-oplossing, is Juniper naar eigen zeggen de eerste leverancier die een integrale SASE-oplossing biedt met zichtbaarheid op zowel de edge als het datacenter.

De uitbreiding van de Secure Edge-oplossing biedt organisaties volgens Juniper een veilige en vanuit operationeel opzicht efficiënte manier om een SASE-architectuur te implementeren, ongeacht het stadium van het SASE-traject waarin zij zich bevinden. De SASE-architectuur aan de nedge van nu verbonden worden met de zero trust datacenter-architectuur met behulp van dezelfde beheerinterface en hetzelfde stelsel van beleidsregels. 

De nieuwe CASB- en DLP-functionaliteit biedt daarnaast de mogelijkheid om hun SaaS-oplossingen te beveiligen en het voorkomen van onbevoegde toegang, de aanlevering en verspreiding van malware en pogingen om data naar buiten te smokkelen. Deze nieuwe mogelijkheden maken deel uit van het vanuit de cloud aangeboden Secure Edge. Deze beveiligingsoplossing wordt beheerd door Security Director Cloud, dat zowel gebruikers op locatie als mobiele- en thuiswerkers veilig houdt. De oplossing biedt vereenvoudigd beheer van zero trust- en SASE-architecturen op basis van één portal en één stelsel van beveiligingsregels. 

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend