Redactie - 14 juni 2022

PEAK-IT, iSense en Experis Ciber verder als Experis

PEAK-IT, iSense en Experis Ciber verder als Experis image

IT-resourcers PEAK-IT, iSense en Experis Ciber gaan officieel verder als Experis Nederland, onderdeel van ManpowerGroup. Na een complete integratie van de labels, die in 2016 en 2018 al werden overgenomen, opereert Experis voortaan als een grote IT-resourcer van Nederland met meer dan 1.500 IT-professionals en 500 klanten. Om de toenemende IT-uitdagingen het hoofd te bieden, voorziet Experis een trend van de ‘open’ manier van werken bij IT-professionals die ook zal overwaaien naar andere sectoren.

Op dit moment vindt 24% van de Nederlandse bedrijven IT-functies de moeilijkst te vervullen functies wat de komende jaren alleen maar zal toenemen, blijkt uit het onlangs gepubliceerde ManpowerGroup Employment Outlook Survey. Deze toenemende schaarste en tegelijkertijd groeiende belang van IT’ers heeft de laatste jaren veel veranderd in de manier van werken voor de werkgever en werknemer. In de overgang naar de nieuwe fase van Web 3.0 draait het onder meer om decentralisatie, individueel gecontroleerd eigenaarschap en een open manier van samenwerken, ontsluiten en aanbieden van kennis en data. Deze open kenmerken en structuren waarbij het individu centraal staat, worden gekenmerkt door de manier waarop IT-professionals nu werken en de komende jaren nog meer zullen gaan werken. De ‘open manier’ van waar er gewerkt wordt, hoe normaal het is om constant bij te leren of om te scholen en hoe IT’ers het standaard carrièrepad, van trainee naar manager, zijn opengebroken.

Continue scholing

Experis is, als onderdeel van de ManpowerGroup (NYSE: MAN), in staat om actuele en geavanceerde scholing te geven. Vanuit de persoonlijke behoefte van de professional, op zowel hard als soft skills en op elk niveau. Ook kan Experis met nieuwe technieken in de scholing en trainingen sneller inspelen op de wisselende vraag vanuit de IT-sector.

Thijs Vermaat, Managing Director Experis Nederland: “Als lokale detacheerder is het onmogelijk om trainingen en scholing van internationale IT-veranderingen en innovaties bij te kunnen benen. Door onze grootte en slagkracht kunnen we de IT-professional, en zo ook onze opdrachtgevers, voorzien van de laatste kennis en kunde in de IT. Dit geeft de professionals de mogelijkheid om binnen Experis opleidingen van ieder niveau te volgen en verder door te groeien. ”

Defensie, ABN AMRO en Signify

Met het samengaan van PEAK-IT, iSense en Experis Ciber kan Experis als een one-stop-shop een breed pallet aan IT-oplossingen bieden voor nationale en internationale organisaties binnen Nederland. Daarnaast is Experis als internationaal bedrijf in staat om direct mee te bewegen met nieuwe marktontwikkelingen en innovaties binnen deze snel veranderende sector. De labels haalden gezamenlijk, als onderdeel van Experis, al grote opdrachten en aanbestedingen binnen voor nationale en internationale opdrachtgevers, zoals Defensie, ABN AMRO en Signify. Marco Berkhout, MT-lid en verantwoordelijk voor het onderdeel Experis IT professionals. “In de verscheidenheid aan opdrachten en aanbestedingen die we als Experis hebben binnengehaald, zie je ook direct het belang van IT. Waar er vroeger twee mensen in de uithoek van een bedrijf servers onderhielden, is IT tegenwoordig bij veel bedrijven het hart van de business geworden. In allerlei type organisaties: grote financiële instellingen en de overheid, maar ook als het gaat om de bakker op de hoek.”

Directe groei door inside out overname strategie

Na de overname van de labels in 2016 en 2018 koos Experis ervoor om de bedrijven onder hun oorspronkelijke namen te laten blijven opereren. Met als doel om eerst te werken aan een goede samensmelting van de verschillende labels waarbij de IT-professionals, klanten, systemen en cultuur vanuit binnenuit werden meegenomen in de transitie. “Vanaf de overname van de labels zijn de overlappende onderdelen stapsgewijs samengevoegd. Hierdoor konden we ook de kennis en kunde van mensen behouden.”, aldus Thijs Vermaat. Sinds 2018 haalde Experis Nederland als totaal al diverse grote opdrachten binnen en werden ze eerder dit jaar verkozen door MT/Sprout tot het beste ‘Nederlandse bedrijf in Digitale Transformatie’. Sinds begin juni is de integratie compleet en zijn de labels PEAK-IT, iSense en Experis Ciber officieel vervangen door Experis Nederland.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Netgear banner liggend start week 14