Redactie - 16 juni 2022

Mediapark Hilversum krijgt een Media Innovatie Hub

VodafoneZiggo, Beeld & Geluid, Nederlandse Publieke Omroep (NPO), TKI CLICKNL, NEP Netherlands en Stuurgroep Campusontwikkeling Media Park Hilversum gaan op het Mediapark in Hilversum een Media Innovatie Hub realiseren. Hiervoor hebben de partijen op 14 juni een intentieverklaring ondertekend.

De hub richt zich op nieuwe toepassingen rond entertainment- en mediacontent waarin alle zintuigen worden aangesproken, ook wel immersive content genoemd. De partijen willen hiermee de media-industrie in Nederland en de regio versterken. De Media Innovatie Hub komt op het Media Park in Hilversum en wordt naar verwachting in het najaar geopend.

De hub wordt onderdeel van een campus en businesscentrum waar partijen zullen samenwerken op het gebied van onderzoek en innovatie. De hub zal zich richten op de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en businessmodellen met de focus op media, entertainment en immersive content. Voorbeelden daarvan zijn de metaverse en 5G-gedreven technologie├źn zoals virtual reality en augmented reality, waarbij de mogelijkheden van 5G-technologie verder zullen worden onderzocht.

Door de samenwerking tussen partijen en onderwijsinstellingen moet de hub een broedplaats worden voor talent.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024