Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2022

Schneider Electric voegt nieuwe cursussen toe aan educatieplatform

Schneider Electric voegt nieuwe cursussen toe aan educatieplatform image

Schneider Electric, gespecialiseerd in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, voegt een nieuwe reeks cursussen toe aan het digitale educatieplatform Schneider Electric University. De nieuwe updates van de Schneider Electric University Data Center Certified Associate (DCCA)-kwalificatie omvatten de basisprincipes van stroom, koeling, racks en fysieke beveiliging. Daarnaast biedt het richtlijnen voor het optimaliseren van datacenterontwerpen om veerkracht, energie-efficiëntie en duurzaamheid te vergroten.

Tot op heden heeft Schneider Electric University al meer dan een miljoen cursussen geleverd aan meer dan 650.000 datacentergebruikers in meer dan 180 landen. Dit leveranciers-neutrale en CPD-geaccrediteerde platform voor professionele ontwikkeling is beschikbaar in 14 talen en wereldwijd gratis online toegankelijk. Het richt zich op het verkleinen van de vaardigheidskloof in de datacenter-sector door het bijscholen van belanghebbenden in de sector. Ook blijven ze via het platform op de hoogte van de laatste initiatieven op het gebied van technologie, duurzaamheid en energie-efficiëntie die van invloed zijn op de sector.

Nieuwe cursussen

De nieuwste cursussen zijn bijvoorbeeld Optimalizing Cooling Layouts for the Data Center, Fundamental Cabling Strategies in the Data Center, Examining Fire Protection Methods in the Data Center en Fundamentals of Cooling II - Humidity in the Data Center.

Verder behandelt het curriculum belangrijke aandachtspunten voor de industrie, zoals datacenterlocatiekeuze en -planning, dat richtlijnen biedt voor het selecteren van zogenaamde bruine en groene locaties met het oog op toegang tot hernieuwbare energie. En technologieën voor alternatieve energieopwekking, die de implementatie van hernieuwbare energiestrategieën, on-site energieopwekking en het gebruik van technologieën zoals microgrids helpen stimuleren. Datacenterlocatiekeuze en -planning tenslotte brengt de duurzaamheidseffecten van verschillende soorten UPS-batterijen en de voordelen van lithium-ion-technologie in kaart en biedt een analyse van de bijbehorende levenscycluskosten.

Aanpak van de vaardigheidskloof in de sector

Onderzoek in de Uptime Institute Annual Data Center Survey 2021 schat dat de behoefte aan personeel wereldwijd zal toenemen tot bijna 2,3 miljoen in 2025. Verder geeft 32% van de respondenten aan moeite te hebben met het behouden van personeel, terwijl 47% moeite heeft met het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor openstaande vacatures. Het aantrekken en behouden van talent binnen de sector bereikt nu een kritiek punt, meldt Schneider Electric.

Door mensen aan te moedigen zich bij te scholen en hun professionele ontwikkeling voort te zetten, draagt de Schneider Electric University bij aan het dichten van de vaardigheidskloof en helpt bedrijven bij het aantrekken van zowel nieuw als bestaand talent door toegang tot gratis gespecialiseerd technisch onderwijs te bieden.

"In de afgelopen jaren is de vraag naar datacentercapaciteit exponentieel gegroeid door verregaande digitalisering en cloudadoptatie. Het tekort aan vaardigheden in de sector is echter een belangrijke uitdaging en heeft mogelijke implicaties voor andere industrieën," zegt Pankaj Sharma, EVP Secure Power Division. "Door begeleiding te bieden op het gebied van de nieuwste technologie en duurzaamheidsinitiatieven, geloven we dat de Schneider Electric University een onschatbare bron biedt om de vaardigheidskloof te helpen dichten door zakelijke ecosystemen te versterken, het personeelsbestand om te scholen en de volgende generatie professionals op te leiden om de datacenters van de toekomst te bouwen."

Langetermijnverbintenis voor onderwijs

Vóór de overname door Schneider Electric in 2006 hebben leden van het Data Center Science Center bij APC - het merk van Schneider Electric op het gebied van batterij back-upvoeding, overspanningsbeveiliging en fysieke IT-infrastructuur voor datacenters en edge computing-omgevingen - de 'Data Center University' opgezet als een gratis hulpmiddel om de volgende generatie professionals in de sector te helpen opleiden en bijscholen. Hun visie was om een CPD-geaccrediteerd opleidingscurriculum te creëren dat de professionele ontwikkeling van belanghebbenden in de industrie zou ondersteunen en hen zou voorbereiden op het bouwen van de datacenters van de toekomst.

Als Schneider Electric University is het platform uitgegroeid tot een platform met meer dan 200 datacenter-, energie-efficiëntie- en duurzaamheidscursussen via twee speciale leerpaden: de Professional Energy Manager (PEM), en de DCCA-kwalificatie. Alle cursussen zijn beschikbaar als zelfstudiemodules van één uur, in 14 verschillende talen, en bieden gratis toegang tot energieonderwijs. Verder wordt de universiteit erkend door 25 verschillende CPD-instanties, waaronder BICSI, de Electrical Contractors Association (ECA), Engineers Ireland en het Renewable Energy & Energy Efficiency Partnership (REEEP).

Alle cursussen van de Schneider Electric University zijn volledig leverancier-neutraal. Tot op heden heeft het meer dan 1.000.000 cursussen geleverd aan meer dan 650.000 gebruikers.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29