Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2022

Red Hat en ABB gaan wereldwijde samenwerking aan

Red Hat en ABB gaan wereldwijde samenwerking aan image

Leverancier van open source-oplossingen Red Hat en ABB starten wereldwijd een samenwerking. Bedrijven die de procesautomatiserings- en industriële software van ABB gebruiken, schalen deze oplossingen voortaan eenvoudig met de enterprise-platformen en -applicatiediensten van Red Hat. Deze diensten zijn gebouwd op Red Hat Enterprise Linux.

Het verzamelen, beheren en analyseren van gegevens uit industriële installaties is van cruciaal belang voor het verbeteren van de operationele efficiëntie. Tegelijkertijd helpt het om te voldoen aan veiligheids-, beveiligings- en productiviteitsbehoeften. Dit sluit aan op de missie van ABB om procesautomatisering naar het volgende niveau te brengen.

Red Hat OpenShift

Door deze samenwerking wordt de automatiseringssoftware van ABB gevirtualiseerd en gecontaineriseerd met Red Hat OpenShift. De hardware is hierdoor flexibel inzetbaar, wat op basis van applicatiebehoeften wordt geoptimaliseerd. Verder biedt het efficiënte systeemorkestratiemogelijkheden voor realtime, datagestuurde besluitvorming in edge-omgevingen en voor verdere dataverwerking in de cloud.

Red Hat OpenShift, het enterprise Kubernetes-platform, met Red Hat Enterprise Linux als fundament, biedt ABB een consistent applicatieplatform voor kleine single node-systemen tot grootschalige hyperconverged clusters aan de industriële edge. Dit vereenvoudigt de ontwikkelings- en beheerinspanningen voor de klanten van ABB.

Red Hat OpenShift vergroot de flexibele inzet en schaalbaarheid van het edge-platform voor industriële softwaretoepassingen ABB Ability Edgenius, evenals ABB Ability Genix Industrial Analytics and AI Suite. Dit enterprise-platform en deze applicatiesuite maken gebruik van industriële AI om Industry 4.0 digitale bedrijfsresultaten voor klanten te realiseren. ABB’s Edgenius en Genix zijn beiden veilig te schalen over meerdere implementaties. Door de samenwerking met Red Hat biedt ABB mogelijkheden als zero-touch provisioning (het op afstand configureren van netwerken), wat het beheer en de consistentie in fabrieksomgevingen verbetert.

Industriële edge vormgeven

Matt Hicks (op foto in overhemd), executive vice president, Products and Technologies bij Red Hat: "Red Hat is verheugd om met ABB samen te werken om operationele en informatietechnologie dichter bij elkaar te brengen en zo de industriële edge vorm te geven. Samen zijn we van plan om de overgang van geautomatiseerde naar autonome operaties te stroomlijnen en de huidige en toekomstige productiebehoeften te ondersteunen met behulp van open source technologieën. Terwijl we de barrières tussen IT en de fabrieksvloer doorbreken, willen we grenzeloze innovatie stimuleren en daarnaast een paradigmaverschuiving realiseren op het gebied van operationele technologie op basis van open source."

Bernhard Eschermann (op foto in colbert), Chief Technology Officer bij ABB Process Automation: "Deze mooie samenwerking met Red Hat laat zien dat ABB zich inzet om aan organisatiebehoeften te voldoen door allianties te zoeken met andere innovatieve marktleiders. Dankzij deze alliantie helpt ABB zijn klanten nog beter bij het optimaliseren van hun bedrijfsactiviteiten in een snel evoluerend digitaal landschap. Het geeft ze toegang tot de tools die ze nodig hebben om de fabrieksbrede IT en OT te integreren, terwijl de risico’s worden verminderd en prestaties worden geoptimaliseerd."

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024