Wouter Hoeffnagel - 14 juli 2022

Zoom lanceert Workspace Reservation voor hybride teams

Zoom lanceert Workspace Reservation voor hybride teams image

Zoom Video Communications lanceert Workspace Reservation. Hybride teams kunnen hiermee kantoorwerkplekken reserveren, zien welke collega’s op kantoor werken en aanbevelingen ontvangen voor de beste werkplek om te reserveren.

Wereldwijd omarmen organisaties en werknemers hybride werk. Volgens een recente Zoom-enquête in samenwerking met Momentive geeft inmiddels 55% van de werknemers op afstand de voorkeur aan een hybride werkmodel, waarin ze zowel thuis als op kantoor werken. Dit betekent ook dat het perspectief op ‘het kantoor’ verandert. En dat organisaties kantoren en werkplekken zullen moeten uitrusten met flexibele oplossingen die hybride teams ondersteunen en de ‘afstand’ tussen kantoor en externe werkplek verkleinen.

Werkplekken reserveren en aanbevelingen ontvangen

Met Workspace Reservation speelt Zoom hierop in. Deze nieuwste toevoeging aan het platform geeft teams de mogelijkheid om vooraf kantoorwerkplekken te reserveren, te zien wie nog meer op kantoor verwacht te werken en aanbevelingen te krijgen over waar ze kun zitten. Dit laatste is bijvoorbeeld gebaseerd op hun ingestelde voorkeuren of op basis van andere collega’s met wie ze veel samenwerken. Persoonlijke instellingen worden daarna toegepast op de gereserveerde werkplek.

Sommige van bètaklanten van Zoom gebruiken Workspace Reservation daarnaast om vooraf een parkeerplaats te reserveren. 

Plattegronden en QR-codes

Systeembeheerders kunnen onder meer kantoorplattegronden en zitplaatsen uploaden vanuit het admin-portaal. Ook kunnen zij printbare QR-codes toevoegen aan werkruimten voor het reserveren hiervan. Data uit Workspace Reservation geeft inzicht in de wijze waarop teams werkruimtes gebruiken, wat het optimaliseren van werkplekken mogelijk maakt.

Workspace Reservation is te gebruiken als Zoom App in de desktop client of via browsers en maakt reserveringen mogelijk voor onder meer Zoom Rooms, Zoom Phone Appliances, werkdesks en vergaderruimtes. Workspace Reservation is vanaf eind juli beschikbaar. Meer informatie hierover is te vinden in het blog van Zoom of in deze video.