Wouter Hoeffnagel - 19 juli 2022

Computest introduceert Managed Detection & Response

Computest introduceert Managed Detection & Response image

Computest Group, specialist in cybersecurity diensten en DevOps, breidt zijn security-dienstverlening uit met Managed Detection & Response (MDR). Hiervoor heeft het onder meer een Security Operations Center (SOC) opgezet. Met de toevoeging van MDR aan het portfolio kan het klanten niet alleen helpen cyberincidenten te voorkomen, maar ook terzijde staan bij de detectie van aanvallen en het beperken van de schade als zij door een aanval getroffen worden.

De focus van Computest lag tot voor kort op preventie van cyberincidenten. Hierbij wordt gekeken of en waar een aanvaller binnen zou kunnen dringen. Hackers gebruiken echter steeds geavanceerdere en slimmere aanvalsmethoden waardoor het een uitdaging is hen een stap voor te blijven. Dankzij de toevoeging van MDR en het inrichten van een SOC zorgt Computest voor continue monitoring op kwetsbaarheden en cyberaanvallen en kan hier adequaat op worden gereageerd. Security-experts adviseren over de juiste maatregelen om de schadelijke gevolgen en impact te beperken en zorgen er bovendien voor dat organisaties door kunnen blijven draaien.  

'Er blijft altijd een restrisico bestaan'

“Als bedrijf kun je qua preventie alles op orde hebben, maar dit betekent niet dat je gegarandeerd een cyberaanval buiten de deur houdt”, zegt Dennis de Hoog, CEO van Computest Security. “Er blijft altijd een restrisico bestaan waar je je op moet voorbereiden. Daarom zijn goede detectie en respons essentieel. Met het toevoegen van Managed Detection & Response en een Security Operations Center staan we onze klanten nu 24/7 op alle security-gebieden bij en helpen we hen zich beter te wapenen tegen de risico’s en gevolgen van een cyberaanval.”

Managed Detection & Response (MDR) en Security Operations Center-diensten zijn per direct beschikbaar en worden aangeboden in abonnementsvorm voor een vaste prijs per medewerker per maand.

Als onderdeel van zijn groeistrategie richtte Computest onlangs al aparte business units voor Prevent, Detect, Respond en Governance in. Ook is De Hoog recent aangesteld als nieuwe CEO voor Computest Security BV.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29