Redactie - 29 juli 2022

AplusK neemt meerderheidsbelang in Lydis

AplusK neemt meerderheidsbelang in Lydis image

AplusK, onderdeel van de beursgenoteerde Econocom Group en Full service distributeur van toonaangevende Audiovisuele & IT fabrikanten als Logitech, Philips, Samsung, Sharp/NEC en Sony, maakt bekend een meerderheidsbelang te hebben verworven in Lydis B.V., value added distributeur voor Telecom en AV oplossingen.

Lydis heeft zich in 10 jaar ontwikkeld tot een sterke speler in de Telecom en AV wereld. Als platinum Benelux distributeur van Yealink en Distri Champ van Microsoft groeit Lydis ruim 30% per jaar. Deze groei wordt gerealiseerd door het maximaal ontzorgen van de partners en het zo eenvoudig mogelijk maken van het doorverkopen van het productportfolio; gecombineerd met uitstekende service en support, op zowel commercieel als technisch vlak, en een hoog kennisniveau van de productexperts. Dat is wat Lydis uniek maakt als distributeur. Naast een groot partner/reseller-kanaal bedient Lydis alle belangrijke carriers in de Benelux, waaronder KPN, Proximus, Vodafone en T-Mobile.

Rutger Karelse, General Manager van AplusK, ziet veel toegevoegde waarde voor de AplusK dealers: "AplusK heeft een sterke reputatie. Als distributeur onderscheiden wij ons met A-merk kwaliteit en hoogwaardige kennis; vooral op het gebied van hoogwaardige professionele audiovisuele en digital signage oplossingen. Lydis heeft naam gemaakt met veelzijdige oplossingen voor telecommunicatie, collaboration, videoconference en het remote & hybride werken. Daarmee is de dienstverlening van AplusK en Lydis complementair aan elkaar. Buiten dat passen we qua productportfolio, klantgerichtheid, marktbenadering en DNA bijzonder goed bij elkaar."

Ook Cor Heide, oprichter en eigenaar van Lydis, ziet veel voordelen: "Het portfolio van Lydis voegt veel waarde toe voor de dealers van AplusK, maar de A-merk producten van AplusK voegen ook veel waarde toe voor onze partners. Lydis blijft Lydis maar sterker en met een breder productportfolio". Met deze combinatie zijn Lydis en AplusK ieder in staat om hun Partners een bijzonder veelzijdig, uitgebreid en krachtig portfolio producten en diensten te bieden, waarmee zij iedere vraag naar AV-, IT- en Telecommunicatieoplossingen hoogwaardig kunnen invullen. Juist dat voordeel van onze krachtenbundeling biedt de mogelijkheid voor Lydis en AplusK om zich beide verder te ontwikkelen als dé full services distributeurs in de Benelux.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Cloudian BW - week 11/12-2023
Netgear banner liggend start week 14