Wouter Hoeffnagel - 05 augustus 2022

VMware introduceert workload-bescherming voor AWS

VMware introduceert workload-bescherming voor AWS image

VMware introduceert VMware Carbon Black Workload voor Amazon Web Services (AWS). De oplossing is speciaal ontwikkeld voor het beveiligen van traditionele en moderne workloads. Door gebruik te maken van één uniforme console die wordt geïntegreerd in bestaande infrastructuur, kunnen beveiligings- en IT-teams het aanvalsoppervlak verkleinen en de beveiliging versterken. Tegelijkertijd is er consistente en uniforme zichtbaarheid voor workloads op AWS, in de VMware Cloud en on-premises.

“Beveiligings- en IT-teams missen zichtbaarheid en controle in zeer dynamische en gedistribueerde omgevingen”, zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux bij VMware. “VMware Carbon Black Workload for AWS verbetert de samenwerking tussen deze teams via één geconsolideerd platform voor alle workloads, ongeacht waar ze draaien, om te helpen meer dreigingen te zien en te stoppen. Dit realtime inzicht in workloads helpt aanvallen op de meest waardevolle assets te voorkomen en biedt AWS-klanten een afgebakend oppervlak om te beschermen.”

Workloads zien die zeer kort actief zijn

Door te zorgen dat beveiligingsteams workloads zien die kort actief zijn, biedt VMware Carbon Black Workload for AWS betrouwbare context en helpt het AWS-klanten om moderne applicaties beter te beveiligen. Automatische verzameling en listing van kwetsbaarheden helpt om risico’s te identificeren en workloads te versterken, waardoor het aanvalsoppervlak verder wordt verkleind, terwijl CI/CD-pakketten voor sensor-deployment het lifecycle management van de agent vereenvoudigen. Door hun AWS-account te onboarden kunnen AWS-klanten bovendien een completer en uitgebreider inzicht krijgen in de workloads dan toen de VMware Carbon Black Workload-sensor voor het eerst werd geïmplementeerd.

VMware Carbon Black Workload for AWS combineert fundamentele kwetsbaarheid-assessment en workload-hardening met next-generation antivirus (NGAV) om gedragspatronen van aanvallers te analyseren en onbekende aanvallen te helpen stoppen. Met enterprise threat hunting voor workloads, inclusief behavioral endpoint detectie en respons (EDR), kunnen AWS-klanten dreigingsinformatie gebruiken voor preventiebeleid om te voorkomen dat twee keer op dezelfde dreiging wordt gehunt. Deze telemetrie wordt ingevoerd in VMware Contexa, een full-fidelity threat intelligence-cloud die de kloof tussen aanvallers en verdedigers verkleint en tegelijkertijd meer zichtbaarheid, controle en anomaly-detectie voor workloads mogelijk maakt.

VMware demonstreert de mogelijkheden voor workload-bescherming van VMware worden gedemonstreerd op VMware Explore, waar u hands-on labs en workshops kunt bijwonen. Registreer voor VMware Explore kan hier.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024