Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2022

Google-werknemers gefrustreerd over COVID-19 besmettingen

Google-werknemers gefrustreerd over COVID-19 besmettingen image

Google-werknemers ontvangen regelmatig notificaties vanuit het management over COVID-19 infecties. Door de waarschuwingen zetten de werknemers vraagtekens bij het beleid van Google om werknemers te laten terugkeren naar kantoor.

Medewerkers van Google melden anoniem aan CNBC dat sinds zij zijn gevraagd begin april terug te keren naar kantoor, zij met regelmaat waarschuwingen ontvangen over COVID-19 besmettingen. De besmettingen leiden tot frustratie onder werknemers. Ook zouden binnen Google memes rondgaan over het aantal besmettingen.

Drie dagen per week op kantoor aan de slag

Google vroeg werknemers in april weer drie werkdagen per week aan de slag te gaan op kantoor. Fulltime merknemers kunnen een aanvraag dienen om permanent thuis te werken. Hoeveel van deze verzoeken zijn ingediend en goedgekeurd is onduidelijk.

Uit cijfers van de stad Los Angeles blijkt dat in totaal 307 werknemers van Google positief zijn getest op COVID-19. 152 besmettingen vonden plaats op de campus van Google in Venice, Californië. 155 infecties vonden plaats op de Verdes-campus in de Amerikaanse staat. Hiermee kampt Google op dit moment met de grootste COVID-19 uitbraak bij bedrijven in Los Angeles.

Een woordvoerder van Google zegt tegen CNBC dat er geen 'significante toename is van on-site COVID-19 overdracht op haar campussen'.