Wouter Hoeffnagel - 30 augustus 2022

NetApp en VMware versterken wereldwijd partnerschap

NetApp en VMware versterken wereldwijd partnerschap image

NetApp en VMware breiden hun langdurige wereldwijde alliantie uit. De partijen helpen met klanten de kosten, complexiteit en risico's van het migreren en moderniseren van enterprise-class workloads in multi-cloudomgevingen te verminderen. Daarnaast kunnen organisaties de prestaties en levering van zowel traditionele als nieuwe moderne applicaties versnellen en de dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigen door nieuwe integraties tussen de datamanagementinfrastructuur van VMware en NetApp.

Het partnerschap tussen NetApp en VMware komt voort uit de gedeelde ervaring met het langer dan 20 jaar ondersteunen van 20.000 wederzijdse klanten. NetApp is een consistente strategische partner van VMware voor huidige en toekomstige VMware cloudproposities, waaronder VMware vSphere, VMware Cloud Foundation en diverse VMware Cross-Cloud services. NetApp en VMware helpen klanten om hun hybride en multi-cloudomgevingen effectief te beheren, te delen en te beschermen door samen te werken aan klantgedreven co-engineering om oplossingen te bieden in een continu veranderend technologielandschap.

Complexe uitdagingen

"Klanten worden vandaag de dag geconfronteerd met complexe uitdagingen om hun huidige IT-investeringen te optimaliseren en tegelijkertijd na te denken over manieren waarop ze hun bedrijf kunnen moderniseren en versnellen", zegt George Kurian, Chief Executive Officer, NetApp. "Samen hebben NetApp en VMware duizenden klanten geholpen hun uitdagingen met multicloud op te lossen door hun enterprise workloads in elke omgeving effectief te beheren. Door het leveren van krachtige nieuwe oplossingen die bedrijven helpen hun virtuele datacenters te optimaliseren, hun applicaties te moderniseren en kostenefficiënte, enterprise-class datamanagementservices te leveren aan VMware Cloud, kunnen we klanten overal ondersteunen met hun transitie naar de cloud."

"In dit stadium is het duidelijk: multicloud is het model waar we nog vele jaren op zullen vertrouwen. Het is het de facto operating model voor het digitale tijdperk, waarbij klanten de vrijheid krijgen die nodig is om applicaties te bouwen, te implementeren en te beheren op de manier die het beste past bij hun zakelijke eisen", aldus Raghu Raghuram, Chief Executive Officer, VMware. "Samen bieden VMware en NetApp bedrijven flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor de multicloud flexibiliteit die ze nodig hebben om de beste innovaties in elke cloudomgeving te gebruiken."

Publieke cloud

Organisaties wenden zich tegenwoordig tot de publieke cloud om hun bedrijfsinitiatieven te vereenvoudigen en te versnellen en hebben behoefte aan flexibiliteit en keuze tussen diverse publieke cloudproviders. Deze organisaties hebben ook behoefte aan nieuwe, geïntegreerde platforms die zowel bedrijfs- als moderne applicaties kunnen beheren en tegelijkertijd bestaande resources efficiënt kunnen gebruiken.

Het vernieuwde partnerschap tussen NetApp en VMware pakt deze uitdagingen aan door zich te richten op drie belangrijke klantgedreven initiatieven:

  • Kosteneffectieve en naadloze migratie naar meerdere clouds - NetApp en VMware werken momenteel samen bij de drie grootste public cloudproviders ter wereld om VMware Cloud en NetApp Cloud Services te certificeren en ondersteunen. Dit helpt klanten die op VMware draaien en gebruikmaken van NetApp- of niet-NetApp-storageomgevingen op locatie, data-intensieve enterprise workloads en bestanden naar de cloud te migreren, uit te breiden of te beschermen tegen lagere kosten en met minder risico. Klanten kunnen hun cloud compute- en storagearchitecturen nu op maat maken om de kosten van data-intensieve workloads in de cloud op schaal te verlagen en te beheersen, terwijl ze ook de kosten van het herformatteren van applicaties van on-premises naar de cloud kunnen vermijden. NetApp en VMware leveren volledig gecertificeerde, geïntegreerde en ondersteunde oplossingen die dezelfde voordelen bieden aan klanten die gebruikmaken van de publieke cloud.
  • Gemoderniseerde applicaties versnellen met behulp van Kubernetes/Containers - VMware Cloud Foundation met Tanzu stelt IT in staat virtuele machines te beheren en containers te orkestreren vanaf één uniform platform. VMware Tanzu en VMware Cloud Foundation ondersteunen het gebruik van NetApp ONTAP-gebaseerde storage arrays, waardoor klanten een flexibele datastructuur kunnen bouwen voor traditionele VM's en gecontaineriseerde applicaties. Voor Kubernetes-workloads is NetApp ontwerppartner met VMware Tanzu container-native storage, waarbij Astra Control wordt geïntegreerd met VMware Tanzu voor VMware vSphere Virtual Volumes (vVols)-implementaties. Klanten kunnen nu de ontwikkeling en implementatie van nieuwe applicaties vereenvoudigen en versnellen naast traditionele gevirtualiseerde workloads met behulp van enterprise-scale, high-performance en beschermde oplossingen die gezamenlijk zijn gevalideerd en ondersteund.
  • Optimalisatie van het datacenter door gemoderniseerde infrastructuur - Organisaties hebben tegenwoordig een efficiënt, kosteneffectief workload- en datamanagementplatform nodig om bestaande resources te optimaliseren. NetApp is een VMware co-designpartner met vSphere en vVols voor nieuwe en uitgebreide ondersteuning van belangrijke technologieën van NetApp file- en blockstorageplatforms. Dit omvat nieuwe certificering en ondersteuning om het gebruik van vVols met NVMe-oF mogelijk te maken voor verbeterde flashprestaties van blokstorage en granulair VM-storagemanagement over meerdere typen netwerktransporten van FC, ethernet en standaard TCP/IP-netwerken. Dit omvat ook nieuwe integratie om de beschikbaarheid en veiligheid van gevirtualiseerde workloads in NFS 4.1-omgevingen te verbeteren. Klanten kunnen nu meer prestaties ontsluiten voor traditionele gevirtualiseerde werklasten door gebruik te maken van bestaande investeringen in infrastructuur, terwijl de dagelijkse IT-werkzaamheden worden vereenvoudigd door gezamenlijk gevalideerde en ondersteunde oplossingen.

Ozren Kopajtic, Vice President, Global Cloud Services bij SAP: "NetApp en VMware leveren het schaalbare, high-performance fundament van SAP's wereldwijde public cloud-platform, waarbij bijna 30 petabytes aan informatie over tienduizenden virtuele volumes en virtuele machines wordt ondersteund en een van de grootste wereldwijde implementaties van VMware- en NetApp-technologieën wordt uitgevoerd."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024