Wouter Hoeffnagel - 23 maart 2023

Eric Weijman benoemd tot Chief Risk Officer bij Mondu

Eric Weijman benoemd tot Chief Risk Officer bij Mondu image

B2B-betalingsbedrijf Mondu stelt Eric Weijman aan als Chief Risk Officer (CRO). Weijman stapt per 1 april aan boord bij de FinTech. Hij maakt de overstap van ABN AMRO Asset Based Finance N.V. (ABF), een leverancier van lease- en commercial finance producten aan zakelijke klanten.

Weijman beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in financiële dienstverlening, risicomanagement en technologie. Bij ABF was hij bestuurder en verantwoordelijk voor het risicobeheer, zoals krediet-, operationele risico’s alsook het naleven van alle relevante regelgeving. Dit deed hij met een team van 150 internationale risk professionals.
 
Professionele ervaring deed Weijman op in verschillende relevante vakgebieden, onder meer als Credit Risk Portfolio Manager, Manager Liquidity and Funding binnen Asset and Liability Management, en Lead Product Owner. Als CRO speelde hij een cruciale rol bij het risicobeheer om de COVID-pandemie te doorstaan,de relevante regelgeving na te leven en tegelijkertijd relevant te blijven voor ABF’s klanten.

'Ondernemerschap en innovatie zijn leidend'

Over zijn nieuwe rol bij Mondu zegt Eric Weijman, CRO: "Na een geweldige tijd in een corporate omgeving voelde ik me geroepen om bij een organisatie aan de slag te gaan waar ondernemerschap en innovatie meer op de voorgrond leidend zijn. De oprichters en C-suite van Mondu zien risicomanagement als een groeimotor van het bedrijf, waarbij de duurzame strategie en sterke focus mij overtuigde van de enorme potentie die Mondu heeft op mondiale schaal. Op basis van mijn ervaring in asset-based financiering, herken ik een groeiende behoefte van MKB-bedrijven aan B2B-betalings- en werkkapitaal oplossingen die passen binnen het huidige digitale tijdperk. Ik ben ervan overtuigd dat Mondu koploper zal blijven in deze interessante en enorme markt."
 
In zijn nieuwe functie bij Mondu houdt Weijman toezicht op het beheer en de beperking van risico's binnen het bedrijf. Zijn standplaats is het Nederlandse kantoor van het bedrijf, dat in oktober van vorig jaar werd geopend toen Mondu uitbreidde naar de Nederlandse markt. Tot de Nederlandse klanten behoren onder andere Orderchamp, Gorilla Grip en Chefstore.
 
Philipp Povel, medeoprichter en Co-CEO van Mondu,: “Eric is een fantastische aanvulling op Mondu, hij brengt een schat aan ervaring en kennis over de markten die we bedienen met zich mee. Mondu schaalt snel op, met meer nieuwe producten die we gaan lanceren en nieuwe markten die we dit jaar gaan betreden. Met deze snelle groei hebben we de juiste mensen nodig om risico's te beheren in alles wat we doen, en we twijfelen er niet aan dat Eric een vitale rol zal spelen bij het vormgeven van Mondu en de oplossingen die we onze klanten bieden."

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024