Witold Kepinski - 04 september 2022

Luminis groeit verder met private-equityfonds M80

Luminis groeit verder met private-equityfonds M80 image

Luminis maakt bekend dat het privateequityfonds M80 een meerderheidsbelang in het bedrijf heeft verworven. Het Belgische M80 biedt software- en technologiebedrijf Luminis de kans haar strategie en marktpositie verder uit te bouwen. Luminis wordt onderdeel van een platform waar ook XPLUS, een Belgisch expert in enterprise IT-architectuur, deel van uitmaakt. M80 is voornemens de komende maanden selectieve overnames te doen in Europa met als doel een portfolio van best-in-class specialisten op gebied van digitale transformatie op te bouwen.

Hans Bossenbroek, CEO Luminis over het versnellen van de strategie: “Door de krapte in de arbeidsmarkt bleek autonome groei van Luminis een uitdaging. Met behulp van het privateequityfonds M80 is het mogelijk om onze groeiambities waar te maken.”

M80 heeft, na de overname van XPLUS, met de investering in Luminis een volgende stap gezet in haar ontwikkeling van een full-service provider op het gebied van digitale transformatie in Europa. Doordat Luminis onderdeel wordt van deze groep bedrijven, kan zij haar diensten- en productenportfolio op het gebied van digitale transformatie versneld verbreden.

Hans Bossenbroek zal deze nieuwe groep bedrijven leiden en neemt verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling van diensten op het gebied van digitale transformaties. “De snelle ontwikkelingen in de markt en technologie vragen een multidisciplinaire aanpak die uitgaat van klantwaarde en innovatie. Wij streven ernaar om de full-service provider voor onze klanten te zijn op het gebied van Cloud en data.” Met deze stap geeft Hans het stokje over aan Jeroen Bouvrie, die de taak van Managing Director Luminis op zich zal nemen.

Jeroen Bouvrie, Managing Director Luminis: “Ik ben ervan overtuigd dat we samen met XPLUS en andere bedrijven die zich bij ons platform aansluiten klanten nog beter kunnen ondersteunen in hun digitale transformatie. Het samenbrengen van partijen past precies in de gedachtelijn en de strategie van Luminis; we gaan niet achteraf op zoek naar synergie maar hebben als doel zo snel mogelijk waarde toe te voegen voor onze klanten.”

Carl Annicq, M80 Partners: “M80 wil bedrijven met superieure bekwaamheden samenbrengen om klanten de frustratie van het werken met middelmatige IT leveranciers te besparen – we zijn dan ook ontzettend blij dat we naast XPLUS een kwaliteitsspeler als Luminis hebben overtuigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief. We kijken uit naar verdere stappen om onze groep internationaal te versterken.”

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023