Wouter Hoeffnagel - 21 september 2022

Schneider Electric presenteert nieuwe APC Smart-UPS Ultra

Schneider Electric presenteert nieuwe APC Smart-UPS Ultra image

Schneider Electric prelanceert tijdens haar Innovation Summit de nieuwe 5kW APC Smart-UPS Ultra. Het gaat om een eenfase Uninterruptible Power Supply (UPS), die is uitgerust met Lithium-ion batterijen. Hiermee is het de lichtste eenfase 5kW UPS op de markt.

Dankzij de nieuwste generatie halfgeleidertechnologie is de APC Smart-UPS Ultra 5kW 30% kleiner dan andere 5kW UPS-systemen, waardoor meer IT in een beperkte ruimte kan worden ingezet. Verder is de UPS voorzien van EcoStruxure software voor monitoring, beheer en het leveren van services op afstand.

Resources in de buurt van bedrijfskritische processen

De versnelling van digitale technologieën en smart toepassingen vergroot de behoefte aan reken-, netwerk- en opslagbronnen in de buurt van bedrijfskritische processen. De ervaring van deze digitale toepassingen is afhankelijk van netwerkconnectiviteit met de cloud. Het configureren, implementeren en onderhouden van de ondersteunende IT-infrastructuur voor meerdere, geografisch verspreide locaties brengt echter unieke uitdagingen met zich mee. De APC Smart-UPS Ultra 5kW is de eerste 2U Lithium-ion UPS in de industrie. Schneider Electric wil met de UPS veel van de uitdagingen waarmee IT-professionals en leveranciers van oplossingen worden geconfronteerd aanpakken.

"De inzet van edge computing breidt zich snel uit en IT-professionals die een hybride IT-omgeving beheren, zijn op zoek naar oplossingen die meer flexibiliteit en vermogen bieden tegen lagere totale eigendomskosten en die tegelijkertijd een uitstekend inzicht bieden in hun bedrijfsmiddelen", zegt Bas Born, VP van Schneider Electric's Secure Power Division. "De nieuwe APC Smart-UPS Ultra 5kW levert op alle fronten, en lost pijnpunten op die samenhangen met edge-omgevingen. De innovatie van de APC Smart-UPS Ultra productlijn zet een nieuwe standaard voor een enkelfase UPS. Deze productontwikkeling komt voort uit onze inzet voor betrouwbaarheid en duurzaamheid, om onze hulpbronnen te behouden voor toekomstige generaties."

De voordelen van Lithium-ion batterijen

De Lithium-ion batterij van de APC Smart-UPS Ultra 5kW gaat tot drie keer langer mee dan een traditionele UPS met loodzuuraccu (VRLA) en hoeft onder normale bedrijfsomstandigheden niet te worden vervangen. Dit resulteert in een lagere Total Cost of Ownership in vergelijking met VRLA-batterijen. De overstap naar Lithium-ion helpt bij het elimineren van kostbare batterijvervanging, arbeid en servicekosten gedurende de levensduur van de UPS.

Naast de levensduur van de batterij is de APC Smart-UPS Ultra 5kW de lichtste Lithium-ion UPS in zijn soort. Hij is 55% lichter en 30% kleiner dan andere op de markt, meldt Schneider Electric. Dit betekent dat er meer ruimte overblijft voor IT. Schneider Electric voorziet onder meer toepassingen in gedistribueerde IT- en edge-omgevingen, waar de nadruk ligt op het maximaliseren van de vierkante meters om IT-systemen te optimaliseren.

EcoStruxure Ready

De afwezigheid van (IT-)personeel op locatie maakt beheer, onderhoud en serviceactiviteiten zoals het inspecteren van apparatuur, het vervangen van batterijen en het vervangen van defecte apparatuur lastig. Vooral als de apparatuur sterk gedistribueerd en geografisch verspreid is. APC Smart-UPS Ultra is geschikt voor de toepassing van EcoStruxure, het IoT-platform van Schneider Electric. Dit maakt cloud-gebaseerde monitoring mogelijk, levert gevensgestuurde aanbevelingen voor het optimaliseren van de prestaties en biedt vanaf elke locatie zichtbaarheid over meerdere UPS-apparaten. Connectiviteit is beschikbaar via Ethernet-poort of geïntegreerde netwerkpoort. Het EcoStruxure webportaal biedt geautomatiseerde, aanpasbare waarschuwingen met betrekking tot de status van de UPS. Dit maakt preventief onderhoud mogelijk, vermindert downtime en verlaagt de gemiddelde reparatietijd.

De nieuwe APC Smart-UPS Ultra 5kW wordt in het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar in Europa.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29